Genar tarafından yapılan Türkiye Toplum- Siyaset 2010 araştırmasından çıkan sonuçlara göre, genel seçimde AK Parti"nin oyu yüzde 46.4 olarak görülürken CHP"nin oyu ise yüzde 24.3.

Genar"ın anketinde baraj endişesi taşıyan MHP"yi rahatlatan bir sonuç var. Ankete göre MHP yüzde 13.4 oy alarak barajı geçiyor. Ankette seçimlere bağımsız adaylarla katılması beklenen BDP"nin oyu ise yüzde 5.2 olarak görülüyor.

Anketten çıkan sonuçları değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, seçimler yaklaşırken yapılan anketlerin çoğunlukla gerçeği yansıtmadığını ve partisinin oyu için bir rakam vermeyi doğru bulmadığını söyledi.

Temel sorun ekonomi

Araştırmada vatandaşların siyasi yönelimleri, “iki dilli yaşam”, “özerklik” gibi güncel konulara yaklaşımlarıyla, devlet kurumlarına olan güvenleri belirlendi. 5-15 ocak 2011 tarihleri arasında 17 il ve 47 ilçede yüz yüze görüşülen 2 bin kişi “Türkiye"nin en temel sorunları nedir” sorusuna cevap verdi. Ankete katılanların yüzde 47.5"i bu soruya “Ekonomi” yanıtı verirken, yüzde 24.

taraf