AKP'li milletvekili Kara, medyada haber olduktan sonra Başbakandan azarı yiyince kendisini nasıl savunacağını şaşırdı: 'Gençler saldırıyı protesto için halay çektiler'...
Kilis"te 17 şehidin verildiği gün belediye desteğiyle yaptırdığı sünnet töreniyle tepki toplayan AKP milletvekili olayı açıkladı: "Gençler saldırıyı protesto için halay çekti."

KARA'DAN 'HARMAN YERİ' SAVUNMASI

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, sünnet düğününü söylendiği gibi statta değil harman yerinde yaptığını belirterek, stat denilen yer hakkında İl Hakem Kurulu'nun 'amatör takımlar bile maç yapamaz' kararını verdiğini hatırlattı. 3 bin 849 liraya kilit parke taşı getirttiğini ve döşettiğini anlatan Kara, yapılan eleştirilere şöyle cevap verdi:

"Düğünden sonra kaldırılıp sökülecek, köyün ihtiyacı olan yerlerine döşenecek. Bin 100 liraya mıcır aldım. Mıcırı aldığım kişi 2 dönem önce MHP'den milletvekiliydi. Parasını ödedim, faturası var. Yeri 850 liraya belediyeden resmen kiraladım. Elektrik direğini TEDAŞ getirdi ancak öbür aydınlatmalar belediyenin sokak aydınlatmaları. Bize özel birşey değil. Düğünü iptal etme niyetimiz vardı. Ancak düğün tarihi 3 ay önce belirlenmişti. İddia edildiği gibi eğlence için halay çekilmedi. Sanatçıya kahramanlık türküleri söylettik. Mevlüthanlar geldi. En sonunda da biz gençlerimizi halayla askere yollarız. Çocuklarımız askere gidelim, PKK ile çarpışalım, dediler ve halay istediler. 5 dakika halay çektiler."

Aynı gün Kilis'te 30 düğün olduğunu ancak bir tek kendi düğünlerinin haber yapıldığını kaydeden Kara, "Medya bizimle ilgili köpürttü" diye yakındı.