Adeta 100 günde devri alem yapan Bayan başkan yaklaşık 4 saat süren toplantıda her günün hesabını verdi.
Aydın Belediyesi Sosyal Tesislerinde saat 20.30"da başlayan 100 günlük değerlendirme ve hesap verme toplantısı gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Toplantıya Başkan Özlem Çerçioğlu"nun yanı sıra Başkan Yardımcıları Uğur Alkanlı, Kamil Kaya Özel Kalem Müdürü İbrahim Gürdal ve birim amirleri de katıldı.
Konuşmasına, 3 aydır basınla bir araya gelmemelerinin sebebini açıklayarak başlayan Özlem Çerçioğlu, özellikle ilk 30 günde yaşanan yoğun tebrik trafiği ve belediyenin mevcut durumuna hakim olabilmek için uğraştıklarını dile getirdi. Belediye"yi devraldıktan hemen sonra hesap işlerini kontrol altına almaya çalıştıklarını ve mali disipline büyük önem verdiklerini ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Bu sanıldığı kadar kolay olmadı. Fakat göreve geldiğimiz günden itibaren kendimiz kalem kalem hesapları en ince ayrıntısına kadar tuttuk. Şuan itibariyle 100 milyon TL borçtan 12.5 milyon TL"si ödemiş bulunuyoruz. Yıl sonuna kadar da özel sektöre beş kuruş borcumuz kalmayacak. Geride kalan 100 günlük zaman dilimi içerisinde belediynin bocu nedeniyle mahkemelik olduğumuz 17 firmanın 14"ü ile anlaşmaya vararak belediyeye büyük bir yükten kurtardık. Geri kalan 3 firmayla da anlaşmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bir buçuk yıl önce belediyenin gayri menkullerine haciz gelmiş. Biz böyle bir belediye devraldık. Ha sakın bu durum karşısında ağlayıp sızlandığımı düşünmeyin. Çünkü ben bu durumu bilerek ve göze alarak bu yola baş koydum” dedi.

“SEÇİM BEYANNAMEMDEKİ SÖZLERİM İÇİN ADIMLAR ATILDI”
Seçim döneminde söz verdiği bütün vaatlerin hepsinin belleğinde olduğunu hiç birisini unutmadığını dile getiren Başkan Özlem Çerçioğlu, "En önemli projemiz" dediği Aydın trafiğini rahatlatacak olan çevre yolu sorununu çözecek çevre bulvarının istimlak çalışmalarını bitirdiklerini yolun da 2.5 kilometrelik bölümünü açtıklarını kaydetti. Diğer yandan Aydın"a turizm şehri yapmak için tur operatörleriyle görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Çerçioğlu, “Kuşadası"ndan getirttiğimiz turist rehberlerini Tralles, Arsanel ve şehir merkezindeki tarihi yerleri gezdirdik. Efes"ten tren yoluyla Aydın"a turist taşımak için çabalarımız olumlu sonuç veriyor. İnşallah çok kısa bir süre sonra Aydın"a turist gelmeye başlayacak. Diğer yandan Tralles kazılarında bizden istenen her türlü yardımı yerine getirmeye hazırız. Devam eden kazılar için kazı başkanlığı ile sürekli görüşme halindeyiz” şeklinde konuştu.

“HALKIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ”
Göreve gelmeden de büyük şikayet aldıkları bisiklet yollarını göreve gelir gelmez söktüklerini kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Dünyanın hiçbir ülkesine araç yollarının kenarlarına demir çakarak bisiklet yolu yapılmaz. Kaldırımlara da kazıklar çakılarak işgaliye önlenemez. Kaldırımlara kazık çakmak, vatandaşın yanlışını yanlışla düzeltmek anlamına gelir. Şehir içinde bir çok yere fuzuli hız kesiciler konmuş. Kardeşim Acil Servis önünde hız kesicinin ne işi var. Halkın talebi doğrultusunda fuzuli yerlerdeki hız kesicilerini ve bisiklet yollarını kaldırdık. Aydın"da otopark ücretlerinde yüzde 50 indirime gittik. Kısacası halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Ortak uzlaşı içerisinde belediyeye yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Çerçioğlu, Aydın"daki birçok esnaf kesimiyle bir araya gelerek onların görüşlerini aldıklarını söyledi. Yakında çalışan ve ekonomik gücü zayıf annelerin çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş açacaklarını kaydeden Başkan Özlem Çerçioğlu, 100 günlük zaman dilimi içerisinde yaptıklarını tek tek sinevizyon gösterisi ile anlattı.

“BAKKAL DEFTERİ GİBİ BİR HESAP DEFTERİ BULDUK”
Toplantıda söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, belediyenin geçmişe dönük hesaplarında ciddi karışıklıklar oluğunu ve şu anda müfettişlerin değişik konularda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek göreve gelir gelmez yoğun tempoyla çalışarak öncelikle gelir kalemlerindeki karışıklığı düzenlediklerini ifade etti. Alkanlı, “İnanın göreve geleli 3 ayı bitirmemize rağmen geçmişteki hesap karışıklıklarının halen içinden çıkamıyoruz. Biz bu işleri düzeltmeye çalıştık. 5 Nisan"dan sonraki hesap işlerini kalem kalem ayırdık. Ve şu anda kuruşu kuruşuna tutuyoruz. Belediyenin gelir getiren 17 kalemi var. Ancak Aydın Belediyesi"nin bizden önceki döneminde geliri kuruşu kuruşuna şudur demek mümkün değil. Hemen ödenmesi gereken harç vergileri ödenmemiş. Her şey karışmış. İnanın bakkal Mehmet Amcanın alacak defteri belediyeninkinden daha düzenlidir” ifadelerine yer verdi.