ZONGULDAK"ta 63 yaşındaki Halit Sıbıç"ın 14 aylık ineği, doğum yapmadan süt vermeye başladı. İl Tarım Müdürlüğü tarafından izlemeye alınan inek, görenleri şaşırttı.

Tepebaşı Mahallesi"ndeki evinin altında bulunan ahırda 25 yıldır hayvan besiciliği yapan SSK emeklisi Halit Sıbıç"a ait inek, 2 ay önce doğum yapmadan süt vermeye başladı. 6 çocuk sahibi Halit Sıbıç, 25 yıldır inek beslediğini ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. 2 ay önce ineğin göğüslerinin büyümeye başladığını, dokunduğunda ise süt aktığını gördüğünü belirten Sıbıç, “Böyle bir olayı ne duydum ne de gördüm. İneğimiz gebe kalmadığı, doğum yapmadığı halde süt vermeye başladı. İlk zamanlar sağdığımız sütü, "zararlı olur" düşüncesiyle döktük. Daha sonra İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi"ne danıştık. Tüketebileceğimizi söylediler, biz de içmeye başladık” dedi.

Halit Sıbıç"ı ziyaret ederek inek hakkında bilgi alan İl Tarım Müdür Yardımcısı veteriner hekim Cemalettin Çataklı da, olayın ilginç olduğunu söyledi.

20 yıllık meslek hayatında ilk kez doğum yapmadan süt veren bir inekle karşılaştığını belirten Çataklı, ineği izlemeye aldıklarını belirterek, “Bu olay yüz binde 1 veya 2 defa olur. Çok sık rastlanan bir vaka değil. İneğin süt hormonu yüksekliğinden kaynaklanabilir. Görevi süt üretmek olan bu hormon, canlılarda doğum esnasında salgılanarak sütün üretimini başlatır ve devam ettirir” diye konuştu.