Şike operasyonun 12. gününde 5 tutuklama çıktı. Önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yurt dışı kampından İstanbul'a çağrılan İbrahim Akın ve İskender Alın, Emniyet'teki sorgunun seyrini değiştiren isimler oldu.
 
FENER'DEN 100 BİN DOLAR!
Savcı Mehmet Berk'e ifade veren iki futbolcu da hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti.
İbrahim, Fener'den 100 bin dolar, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'dan da 200 bin dolarlık yarış atı aldığını söyledi. Ayrıca parayı da Etiler'de bir torbanın içinde aldığını kabul etti. İbrahim'ın takım arkadaşı İskender de kupa finali öncesi Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını, kendisine de iyi oynamaması için telkinde bulunulduğunu söyledi.
 
GECE YARISI METRİS YOLU!
Savcılık işte İbrahim ve İskender'in bu itiraflarının ardından iki futbolcunun yanı sıra suçlamaların hedefi olan Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve güvenlik amiri Ahmet Ateş'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti. Mahkeme de gece yarısı 5 ismin tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderilmesine karar verdi.
 
İBRAHİM AKIN'IN 3 ATI VAR!
BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Serdal Adalı'dan kupa finalinde "gol atmaması ve rölantide oynaması" için 200 bin dolar değerinde bir yarış atı aldığını söyleyen İbrahim Akın'ın TJK kayıtlarında ilginç bilgilerine ulaştık. Buna göre yıldız futbolcuların üzerinde 3 at bulunuyor. Bunlar; Kastal, Yavuz Tay ve Aygüzel isimli atlar. Akın'ın "mal ile şike" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
 
TUTUKLU SAYISI 31'E YÜKSELDİ
NÖBETÇİ İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dün gece verdiği 5 tutuklama ile birlikte Futbolda "Şike Soruşturması" kapsamında tutuklu olarak yargılanacakların sayısı 31 oldu. Dün gece tutuklanan Serdar Adalı, Tayur Havutçu, İbrahim Akın, İskender Alın ve Ahmet Ateş, saat 00.40 sıralarında adliyenin mutfak kapısından çıkartılarak cezaevine gönderildi. (takvim)