İZMİR'de bir mağazada yönetcilik yapan İzzet Turşucu ile evi terk eden iki yıllık eşi güzellik uzmanı Büşra Sayın Turşucu'nun boşanmasına neden olan fotoğraflar ortaya çıktı. İzzet Turşucu eşinin eğlenceye düşkün olduğunu, bilgisi dışında sahneye çıktığını, Facebook'taki transparan kıyafetli fotoğraflarıyla ispatlayıp, 3 bin TL de manevi tazminat kazandı.

İzmirli İzzet Turşucu ile Büşra Sayın, 2 yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendi. Evlendikten sonra eşi Büşra'nın kendisine karşı ağır sözler söylediğini ve maddi beklentilerinin yüksek olduğunu iddia eden İzzet Turşucu, iki yıllık evliliklerinde şiddetli geçimsizlik olduğunu iddia ederek boşanma davası açtı. İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında İzzet Turşucu, 30 bin TL'si maddi ve 25 bin TL'si manevi, toplam 55 bin TL de tazminat talep etti.


Büşra Sayın Turşucu ise asıl mağdurun kendisi olduğunu söylerken, mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde evi kendisinin değil, eşinin terkettiğini öne sürdü. Büşra Sayın Turşucu, maddi beklenti içinde olmadığını, aksine eşinin ailesinin maddi durumlarını düzeltmesi için üzerindeki ziynet eşyalarını bile verdiğini söyledi. Büşra Sayın Turşucu, eşinden ayrılmak istemediğini ancak boşanmaları halinde uğradığı zararlardan dolayı kendisinin de aynı miktarda tazminat talep etti.
Dava devam ederken İzzet Turşucu, eşinin popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'a koyduğu fotoğrafları mahkemeye delil olarak sundu. Eşinin gece hayatında çektirdiği, transparan kıyafetli, iddiaya göre kendisinden habersiz sahneye çıktığını gösteren fotoğraflar, hakimin kararında etkili oldu. Hakim, bu fotoğraflardan sonra verdiği kararla, Büşra Sayın Turşucu'nun kusurluğu olduğunu belirtip, çifti boşadı. Hakim, ayrıca Büşra Sayın'ı, İzzet Turşucu'ya 3 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Bu yılın başındaki boşanma duruşmasının ardından, boşanmaya neden olan Facebook fotoğrafları ise şimdi ortaya çıktı. Boşanma ve tazminat kararının halen temyizde olduğu öğrenildi.