CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 14'üncü gününe, konakladığı Kalıcı Konutlar mevkisinden başladı.

Hendek istikametinde ilerleyen korteje, bazı vatandaşlar Rabia işareti yapıp, AK Parti bayrakları açarak tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Atatürk posterleri ile alkış ve sloganlarla Kılıçdaroğlu'na destek oldu.

Kortej düzeni ve güvenliği için önlemler artırılırken, parti otobüsünden sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. CHP milletvekilleri, olası provokasyonları önlemek için kortejin içindeki görev yerlerinde yürüdü.

CHP korteji, gelen tepkilere ise alkış ve "Hak, Hukuk, Adalet" sloganlarıyla karşılık verdi.

Bugünkü yürüyüşünde dört kez mola veren Kılıçdaroğlu, yaklaşık 20 kilometre yol katederek Düzce çıkışında yer alan Gümüşova ilçesindeki konaklama alanına ulaştı.

Kılıçdaroğlu'na yürüyüşünde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Genel Sekreteri Luis Ayala ile Tiyatro Oyuncusu Rutkay Aziz de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ayran içti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü sırasında Çaybükü köyünde toplanan bir grup, Rabia işareti yapıp, İstiklal Marşı okuyarak korteje tepki gösterdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu Selamlar köyü girişinde, "Atatürk'ün ismini verdiği köy" yazılı pankartla bir grup vatandaş karşıladı. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'na ayran ikram etti.

Kılıçdaroğlu bir süre de korteje "İzmir Marşı"nı söyleten bir kız çocuğunun elinden tutarak yürüdü.

Kortej yürüyüşünün yarın saat 08.00'den itibaren başlaması bekleniyor.