AYDINPOST HABER MERKEZİ/Erman Çetin-Aydın Ticaret Odası'nın Aydın Belediyesi ile ortaklaşa Adnan Menderes kavşağına yaptırdığı ve 206.5 bin TL ödenek ayırdığı Atatürk heykeli konusunda açılan yürütmeyi durdurma kararına, mahkeme heyeti red karar verdi. Dava 2011/1497 esas no ile görülmeye devam edecek.

Aydın Ticaret Odası’nın Aydın Belediyesi’nin heykel projesine ayırdığı 206.5 bin TL’lik bütçe günlerce gündemde kalmıştı.

Aydın Ticaret Odası’nın gündemini meşgul eden ve zaman zaman eleştirilere hedef olan AYTO’yu, Meclis Üyesi Abdülrahim Tikbaş yürütmenin durdurulması için de Aydın 1. İdare Mahkemesi’ne başvurarak dava açmıştı.

DAVA KARARI AÇIKLANDI

Aydın 1. İdare Mahkemesi 2011/1497 esas no.lu dosyaya ilişkin kararında “Dosyanın incelenmesinden olayda öngörülen şartların gerçekleşmediğin anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere 19/09/2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Yürütmeyi durdurma talebi reddedildi ancak, mahkeme esas üzerinden görülmeye devam edecek.

TİKBAŞ’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

Mahkeme kararı sonrasında Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun ise, “Kendi odasını mahkemeye veren sayın Tikbaş, Mahkemenin bu kararı sonrası Meclis üyeliğinden istifa etmeli” dedi.

Alpargun, “Sayın Tikbaş mahkemeye vermeden önce çeşitli yollarla benim AYTO'daki görevlerimden istifa etmemi istemişti. Biz de mahkemeyi kaybetmemiz halinde bu heykelin kişi başına düşen payını ödeyip, Meclis'ten istifa edeceğimiz söylemiştik. Mahkeme sonucu belli oldu. Şimdi aynı hassasiyeti Sayın Tikbaş'tan bekliyoruz. Kendi odasını mahkemeye veren Sayın Tikbaş Meclis üyeleğinden derhal istifa etmeli” diye konuştu.

MECLİS’İ KARIŞTIRAN ALP BEY’DİR

Bölge İdare Mahkemesi’nin red kararı sonrasında davaya ilişkin şikayet dilekçesini veren Ticaret Odası Meclis Üyesi Abdülrahim Tikbaş, “Yargıda olan bir konu hakkında görüş bildirmiyorum. Zaten bu konular kendisinin tahrikleri neticesinde bu seviyeye gelmiştir. Biz mecliste hür irademizle üyenin verdiği destekle doğruya doğru, yanlışa yanlış şeklinde duruşumuz var. Polemik malzemesi olmaya taraf değilim. Basınla birbirimize seslenme taraftarı değilim. Böyle davranıldığında Aydın Ticaret Odası zarar görecektir” dedi. Tikbaş ayrıca, “Aydın Belediyesinin yaptığı heykelle hiçbir sorunumuz yok. Heykelin güzel olduğuna da inanıyorum. Varsa bir şey hepimiz maddi katkıda bulunalım. Heykeli cebimizden yaptıralım. Hepimiz iş adamıyız neticede. Meydanda belediye başkanımızın yapmayı düşündüğü heykeli kendi cebimizden gönüllü olarak yaptıralım o zaman buyurun. Ben de üzerime düşeni vermeye hazırım. Ama 1500 üye aidatını ödeyemezken üyenin parasını gelişigüzel harcamak doğru değil. Burada tahrik eden ise Alp Alpargun’dur” diye konuştu.

30.20111019100732.jpg