Olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre "sevgi evlerinde" kalan Z.K. (15), iki gün önce yurttan kaçarak bir dolmuşa bindi.
Dolmuş son durağa varmasına rağmen araçtan inmeyen Z.K. dolmuş şoförü M.D.'ye (27) gidecek yeri olmadığını söyledi. Evli ve bir çocuk babası M.D. bunun üzerine eşine telefon açarak "Akşam geç geleceğim sen çocuğu al babana git" dedikten sonra yurttan kaçan kızı evine götürdü. Eve vardıktan bir süre sonra kıza tecavüz eden M.D. daha sonra kızı Seyhan Caddesi üzerinde bulunan Ulus Parkı civarına bıraktı. Yurt görevlileri Z.K. yurda dönmeyince Çocuk Şube Müdürlüğü'ne haber verdi.
Polis her yerde kızı ararken sabahleyin kız çocuğunu parkta bankta yatarken buldu. Emniyete götürülen kız yardım istediği M.D. isimli bir dolmuş şoförünün evine götürerek kendisine tecavüz ettiğini söyledi.
Bunun üzerine dolmuş şoförü Ahlak Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı. M.D., kız çocuğuyla gönüllü olarak birlikte olduğunu tecavüz etmediğini belirterek, "Yaşının küçük olduğunu bilsem birlikte olmazdım" dedi.
Zanlı sorgusunun ardından "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.