SHÇEK'e bağlı rehabilitasyon merkezinde görevli bir personel, engelli gencin altını yıkarken, soğuk su yerine yanlışlıkla sıcak su kullanınca, vücudunun bir bölümü-nün yanmasına neden oldu.

Şanlıurfa'da, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı rehabilitasyon merkezinde görevli bir personelin, zihinsel ve bedensel engelli gencin altını yıkarken, soğuk su yerine yanlışlıkla sıcak su kullanarak, vücudunun bir bölümünün yanmasına neden olduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Karaköprü beldesindeki 80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım Rehabilitasyon Merkezinde özel bir şirketten ''hizmet alımı'' usulüyle çalıştırılan M.D, sabah saatlerinde İsmail Yıldırım adlı zihinsel özürlü genci altını değiştirmek için banyoya götürdü.

Bu sırada soğuk su yerine yanlışlıkla sıcak suyu açan görevli, Yıldırım'ın kalçasının ve bacaklarının bir bölümünün yanmasına neden oldu. 112 Acil Servis ekiplerince Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Yıldırım, burada yapılan ilk müdahalenin ardından aynı hastanenin Yanık ve Yara Merkezinde tedavi altına alındı.

-TEDAVİ SÜRECİ

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Yara Merkezinde görevli Dr. İdris Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın vücudunda, 2 ve 3. derecede yanıkların oluştuğunu söyledi.

Hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını ifade eden Dr. Dağ, ''Hastanın makatında ve bacaklarında yüzde 15 oranında yanık mevcut. Hayati tehlikesi yok. İyileşme süreci uzun süreli bir tedaviyi gerektiriyor. Hastanın durumunu da göz önünde bulundurarak, tedavisini serviste yapmaya karar verdik. Şu anda durumu iyi'' dedi.

Bu arada, zihinsel engelli gencin yaralanmasına neden olan geçici personel hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, yaptığı açıklamada, engellilerin bakımının zor ve eğitim gerektiren bir konu olduğunu belirtti.

Satoğlu, bu tür merkezlerde barınan engellilere bakmakla yükümlü personelin, özel eğitimli olması ve dönem dönem meslek içi kurslara katılması gerektiğini kaydetti. haber 7