Sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti.

Malatya Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda bir grup sağ görüşlü öğrenci kaldıkları odanın penceresine Türk Bayrağı astı. Bir süre sonra Bayrağın asılmasına tepki gösteren sol görüşlü öğrenciler ile sağ görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve yurt biranda karıştı. Çok sayıda polis ekibinin geldiği yurtta bazı öğrencilerde camlardan yabancı cisim dışarı attılar. Polis her iki grubu da sakinleştirmek için büyük çapa sarf etti. Bu sırada yaklaşık 75 kişilik bir grup öğrenci yurt binasından dışarı çıkarak slogan atmaya başladı. Öğrenciler ´´Malatya faşistlere mezar olacak´´ sloganları atarken kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da taş attılar.

Polis, Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda çıkan olayları yatıştırmakta güçlük çekerken bazı öğrenciler ise Yurt binasından çıkarak Zafer Mahallesi'nde kavga etmeye başladı. Polis ekipleri mahallede birbirine saldıran öğrencilere müdahale ederek gözaltına aldı. Öğrenciler bir süre ekip otosunda bekletildikten sonra serbest bırakıldılar.

Bu arada Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun'da yurda gelerek öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Coşkun, öğrencilerin yurtta Türk Bayrağı astıklarını ancak bir grup öğrencinin bu olaya tepki gösterdiğini ve olayların çıktığını söyledi.

Öte yandan Battalgazi Öğrenci Yurdu'nun 2.Ordu Komutanlığı'nın karşısında olması nedeniyle de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.Yurt binasında olaylar yatıştırılırken herhangi bir olumsuzluğa karşın polis ekipleri de bina önünde bekliyorlar./milliyet