Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Aydın Yurt Müdürlüğü, önemli bir kalite standart belgesi olan “TSE-ISO-EN 9001” Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı. YURTKUR Aydın Yurt Müdürlüğüne kalite belgesi Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR Denizli Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İzmir Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ahmet Namlı, davetli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törenle teslim edildi.
Törende konuşan TSE İzmir Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ahmet Namlı, YURTKUR Aydın Yurt Müdürlüğü"nün hiçbir mecburiyeti olmamasına rağmen kalite kervanına katılmak için aday olduğunu söyledi. Yurt idaresinin kalite belgesine sahip olabilmek adına önemli çalışma ve altyapıyı kısa sürede hazır hale getirdiğine işaret eden Namlı, binada TSE tarafından yapılan inceleme ve denetimlerin sonucunda kalite belgesi koşullarının sağlanmış olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Belge almanın kolay belgeli kalmanın ise zor olduğuna işaret eden Namlı, bunun sağlanması için idare, personel, öğrencilerin katıldığı süreklilik arz eden bir sistemin oluşturulması gerektiğini belirtti.
Göreve geldikleri günden itibaren yurt genelindeki yurt kapasitesinde 34-35 bin kişilik artış sağladıklarını açıklayan YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak da, halen 43 bin kapasiteye eşit olan 54 yeni yurt projesinin devam ettiğinin altını çizdi. Amaçlarının kendi çocuklarının da kalabileceği modern yurtlar oluşturmak olduğunu beyan eden Albayrak, “Bolu"dan başlayarak daha sonra Ankara"da devam eden kalite zincirimizi son olarak Aydın"da eklenmiş oldu. Biz hizmetimizin iyi olmasını istiyoruz. Gelecekte Türkiye"yi idare edecek olan ve dünyayla koordineyi sağlayacak olan nesillerin iyi ortamlarda yetişmesini istiyoruz. Göreve geldiğimizde 211 bin kişilik kapasitede 494 milyon YTL olan bütçemiz, bugün 2 milyar 463 milyon YTL"ye ulaştı. Devlet hizmet yaparken de yardım yaparken de torpil yapmaz. Bu hizmetlerimizi her kese eşit olarak götürmeyi amaçlıyoruz. Şuan Başbakanlıktan onay aldık, projelerimizi hazırladık. 2013 yılının sonuna kadar2007 yılı yurt sayısının yüzde 20"sinde ISO 9001 Kalite Belgesini akmayı hedefliyoruz” dedi.
Yurt bulamayan öğrencilerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve zor şartlar altında eğitimlerini sürdürme çabası verdiklerini savunan Vali Mustafa Malay ise, bu durumundaki öğrencilerin ailelerinin de huzursuz olduklarının altını çizdi. Barınma sorunlarını çözmüş olan öğrencilerin tüm gayretini eğitimlerine verdiğinin altını çizen Vali Malay, “Bu öğrencilerin ailelerine huzurlu olurlar. Biz Aydın"da hem eğitim kurumlarımızda hem de turizm tesislerimizde kaliteyi yakalamak için kurumlar arasında yarış başlattık. Okullarımız "Beyaz Bayrak", otellerimiz ise "Mavi Bayrak" alabilmek için mücadele ettiler. Bayrak almaya hak kazanan okul ve otellerimiz diğerlerine göre daha çok rağbet gördü. Ancak bayrak almak kadar bayraklı kalmakta büyük önem taşıyor. Bu alınan belgenin muhafaza edilebilmesi için idareci, çalışan ve öğrencilerimize büyük görev düşüyor. Hep birlikte güç birliği yaparak, kalite politikamızı sürdürmeliyiz” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Malay tarafından TSE-ISO-EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, YURTKUR Genel Müdürü Albayrak"a teslim edildi. daha sonra törende ISO-9001 bayrağı YURTKUR Aydın Yurt Müdürlüğü önündeki bayrak direğine çekildi.