Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristler askeri aracın geçiş yaptığı sırada yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayını patlatmıştı. Olayda Astsubay Selman Aksu ile Er Kadir Kayıkçı şehit olmuş, Er Mustafa Bayram ile yoldan minibüsüyle geçen Mizgin Tosun da yaralanmıştı.

Haberin gelmesinin ardından şehit Kayıkçı'nın evinin bulunduğu sokak mahalle sakinleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

Evin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Kadir Kayıkçı, en son dün görüştüğü oğlundan iyi olduğuna yönelik haber aldığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Recep Kayıkçı, şehit oğlunun terhisine 15 gün kaldığını ve gün saydığını aktardı.

Baba Kadir Kayıkçı, "Telefonda tezkere almasından konuştuk. Uçak biletini almış. Orada diğer askerler bırakılmıyormuş. Terhislerinin gelmesine rağmen güvenlik gerekçesiyle bırakmıyorlarmış.O da uçak biletim yanarsa falan diye endişe ediyordu. Ben de 'Komutanlarına söyleyeceksin ona göre hareket edeceksin' dedim." ifadesini kullandı.