Merkezi Lüksemburg’daki NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency) Yunanistan’da orman yangınlarını söndürmek işini bir Türk firmasına vermeyi kararlaştırdı.

Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı, geçen yıllardaki ihalelere fesat karıştığı için bu yılki ihaleyi NAMSA’nın yapmasını istedi. NATO’nun bir kuruluşu olan NAMSA, Yunanistan’ın 12 helikopterden 5’ini (ağır tip) Rusya, 7’sini de (orta tip) Türk firmasından kiralamasını kararlaştırdı.

Kararı Yunanlar verecek

NAMSA ihaleye katılan ve eski doğu bloku ülkelerindeki yangın söndürme helikopterlerinin kiralanması için aracı olan Türk firmasının tercih edildiğine ilişkin kararını Yunan Kamu Düzeni bakanlığına duyurdu.Yunan medyasında, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın geçen Ocak ayında Yunanistan’daki orman yangınlarıyla ilgili söylediği iddia edilen ‘orman misillemesi’ sözleri yüzünden büyük gürültü kopmuştu. NAMSA’nin ihalesine Türk firmasının katıldığı duyulduğunda ise medya “Ormanlarımızı yakan Türkler şimdi yangınları söndürmeye aday” diyerek tepki göstermişti. Nihai kararı Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı verecek.