Financial Times gazetesinin ele geçirdiği oldukça gizli bir analiz raporuna göre, bu rakam bundan üç ay önce Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Atina’ya vermek üzere anlaştıkları 109 milyar euroluk yardımın iki katından fazlasına denk geliyor.           
           
Pazar günü Brüksel’de düzenlenecek kritik toplantı öncesinde hem Almanya ve Fransa arasında hem de IMF ve Avrupa Merkez Bankası arasında, Yunanistan’ın borç yükümlülüklerini yerine getirip getiremediği konusunda anlaşmazlıklar çıktı.      
          
BORÇ KESİNTİSİ GEREKİYOR
Ele geçirilen rapora göre, Avrupalı liderler Yunanistan’ın borç ödemelerinde önemli ölçüde kesintiye gitmeyi planlıyor. Çalışmaya göre, Yunanistan’ı daha önce anlaşıldığı gibi 109 milyar euroluk yardımla kurtarmak için, ellerinde Yunan tahvilleri bulunduranların geri ödemelerinin yüzde 60’nı kesmesi gerekecek.
 
Daha önce ellerinde Yunan tahvili bulunduranların geri ödemelerinde yüzde 21’lik kesintiye gidileceği açıklanmıştı.  
 
Analize göre, Yunanistan’ın geri ödemelerinde yüzde 50’nin üzerinde kesintiye gitmek ki bu Avrupalı liderin en kötü durum senaryosu olarak gösteriliyor, Yunanistan’a verilecek ikinci bir yardımı 114 milyar euroya çekecek.