Pangalos, paketin geçmemesi halinde bankaları halktan ancak tankların koruyabileceğini söyledi.
 
PROTESTOLARA DEVAM...
 
Yunanistan’da hükümetin yeni kemer sıkma politikalarını içeren programı protesto eden kamu ve özel sektör çalışanları, yeni bir 48 saatlik grev kararı aldı. Ülkede yine kamu araçları çalışmayacak, uçak seferleri aksayacak, gazeteler basılmayacak halk elektriksiz kalacak.
 
Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, “yeni ekonomik tedbirler paketi”nin meclisten geçmemesi halinde, ülkede isyanların başlayabileceğini olayları bastırmak için tankların meydana çıkacağını belirtti. Pangalos, İspanyol El Mundo gazetesine verdiği demeçte, paketin oylanmaması durumunda ülkenin eurodan eski para birimi drahmiye geçeceğini ve halkın ayaklanmasını engellemek için tankların bankaları koruması gerekeceğini söyledi. 12 Temmuza kadar AB’den para gelmemesi durumunda ülkenin korkunç bir senaryo ile karşı karşıya kalacağını belirten Pangalos, “Drahmiye geri dönülünce, panikleyen halk bankalara akın edecek ve euro cinsi paralarını çekmek isteyecektir. Bu durum karşısında polis güçleri yetersiz kalacak ve asker tanklarla bankaları korumak zorunda kalacak. Ülkede olaylar patlak verecek, mağazalar boşaltılacak ve insanlar binalardan atlayacak. Bu da Avrupa ekonomisi için felaket olacak” diye konuştu. Bir diğer zorluğun, kamu kuruluşlarının özelleştirmesiyle ilgili yasanın oylamasında olabileceğini belirten Pangalos, Yunanistan’daki siyasî sistemi de eleştirdi. Sistemin yıllarca halkın oyu karşılığında devlet memuru olma sistemiyle yürüdüğünü ve bunda halkın kendisinin de suçlu olduğunu belirten Pangalos, PASOK içinde bazı milletvekillerinin de tedbir paketi için red oyu kullanmasından endişe ediyor.
 
Atina Meclisi kritik haftada
 
Yunanistan parlamentosu, iflas tehdidini bertaraf etmek için uluslararası borç veren kuruluşların onaylanmasını istediği tasarruf paketini görüşmeye dün başladı. Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan’ın 110 milyar euroluk kurtarma paketinin beşinci dilimi olan 12 milyar euroyu alabilmesi için 28.4 milyar euro tutarındaki beş yıllık tasarruf paketini kabul etmesini şart koşuyor. AB, Yunan parlamentosuna tasarruf paketini onaylaması için 3 Temmuz’a kadar süre tanıyor. Milletvekilleri yarın tasarruf paketi taslağını, perşembe günü ise özel reformların uygulanmasıyla ilgili yasa tasarısını oylayacak.
 
Onlar eylemde biz eğlencede
 
Başta Yunanistan olmak üzere Avrupa krizle pençeleşirken, Türkiye’de eğlence ve medya sektörü küresel darboğazın ardından büyüme sürecine girdi. PwC Küresel Eğlence ve Medyaya Bakış Raporu’na göre, Türkiye’de söz konusu sektörler 2009 yılındaki gerilemenin ardından 2010’da toparlanarak 6.1 milyar dolara ulaştı. Sektörün Türkiye’de yıllık ortalama yüzde 13.2’lik büyüme ile 2015 yılında 11.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sektördeki büyümenin özellikle dijital kanallarda gerçekleşmesi bekleniyor. Harcamalar hızla geleneksel platformlardan dijital platformlara doğru yöneliyor.
 
Türkiye