Yunanistan'da geçici hükümetin sözcüsü Dimitris Tsiodras, devletin parasız kalmaması için bütün gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Tsiodras, basını bilgilendirme toplantısında, vergiler de dahil devletin gelirlerindeki düşüşe işaret edilerek, Yunanistan'ın nakit rezervlerinin kalmayacağına dair haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Harcama kesintileri ve gelirlerin artırılması dahil, herhangi bir problem çıkmaması için bütün gerekli önlemler alınıyor'' dedi.

Bu amaçla geçici hükümetin Maliye Bakanı Yorgos Zannias'ın gelirleri arttırma hedefi ile vergi ve gümrük daireleri yetkilileriyle bir araya geleceğini kaydeden Tsiodras, geçici hükümetin yasama yapamayacağını, ancak bunun kanun ve yükümlülükleri uygulayamayacağı anlamına da gelmeyeceğini ifade etti.

Tsiodras, Yunanistan'ın Avro'dan çıkma ihtimali ile ilgili bir soruya ilişkin ise, gayriresmi AB toplantısındaki sonuca göre, Avrupalı ortaklarının Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalmasını istediklerine işaret etti.

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Yunanlıların, sempati beklememeleri ve vergilerini ödemeleri ile ilgili sert sözlerine de Tsiodras, ''Yunan halkı büyük fedakarlıklar yaptı ve saygıyı hak ediyor'' yanıtını verdi.

Tsiodras, başka bir soru üzerine, devletin, eczacıların sigorta fonuna olan 490 milyon Avroluk borcunun 75 milyonunu geçen cuma günü ödediğini ve bu hafta içinde de ikinci taksitin ödeneceğini kaydetti.

Tsiodras, AB destekli Ulusal Stratejik Referans Çerçevesi (ESPA) katkısı ve ilgili bakanlıkların ortak kararına göre, kar amacı gütmeyen kurumlara 11 aylığına toplam 45 bin kişinin alınacağını da sözlerine ekledi.