Pasok lideri Evangelos Venizelos, bugün yapılan görüşmelerde koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya varıldığını söyledi. Venizelos, Yeni Demokrasi, Pasok ve Demokratik Sol'un bir hükümet ajandası oluşturma sürecinde olduklarını ve koalisyon hükümeti kurmak için anlaştıklarını ifade etti.
     
Venizelos, "Bir hükümet oluşumu için parlamentoda çoğunluk şartı sağlandı" diye konuştu.
     
Venizelos, yarın yapılacak Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısında Yunanistan'ı geçici maliye bakanı George Zanias'ın temsil edeceğini belirtirken, yeni bakanlar kurulu listesinin bu akşam yapılacak toplantıda belirleneceğini ifade etti.
     
Venizelos, yeni hükümetin en önemli gündeminin kurtarma anlaşmasını yeniden müzakere edecek bir ekip kurulması olacağını belirtirken, AB liderler zirvesinin kurtarma anlaşmasının yeniden müzakeresi için mücadele zemini olacağını vurguladı.

BAŞBAKAN SAMARAS, SAAT 16:00'DA YEMİN EDECEK
Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Antonis Samaras, "kurtuluş hükümeti" kurulması konusunda yürüttüğü çalışmaları başarı ile tamamladı. Son ayrıntıları PASOK lideri Evangelos Venizelos ile görüşen Samaras, Demokratik Sol Parti (DİMAR) lideri Fotis Kuvelis ile de görüşmüştü. Hem Venizelos hem de Kuvelis, hükümete güvenoyu vereceklerini vurguladı. Venizelos, 3 partinin AB ve IMF ile daha önce üzerinde anlaşılan memorandumun yeniden müzakere edilmesi için çalışacaklarını söyledi.
    
Başbakan olarak hükümete liderlik yapacak olan YDP lideri Samaras'ın bugün 16:00'da Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'a çıkarak hükümetin kurulduğunu bildirmesi ve yemin ederek görevine başlaması bekleniyor. Akşam saatlerine kadar ise hükümet yapısı üzerinde çalışılacağı belirtiliyor. En geç yarın hükümetin resmen görevine başlaması bekleniyor.  
    
PASOK ve DİMAR, hükümete siyasi isimler vermeyecek. İki partinin teknokrat isimler önerdiği bildirildi.


Koalisyon haberleri sonrasında güne 1.26'lardan başayan euro dolar paritesi 1.2712' çıkarken euro da 2.80'e çıktı. Yunanistan borsası yüzde 2'üzerinde primle güne devam ediyor.