Türk Ocakları Aydın Şubesi ve Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği"nin ortaklaşa olarak düzenledikleri “Vittorio Pisani İle Milli Mücadele” isimli resim sergisi Aydın Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde Aydınlılarla buluştu.Serginin açılışına Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve vatandaşlar katıldı.
Türk Ocakları Aydın Şubesi başkanı Eyüp Doyuran İzmir"in işgali sırasında İzmir"de bulunan Yunan asıllı sanatçı Vittorio Pisani"nin Yunan mezalimini resimleri ile gözler önüne sermesinin anlamlı olduğunu belirterek “Türklerin Ermenilere ve Rumlara soy kurum yaptıklarını iddia edenler bu eserlerle kendi yurtlarında işgale uğramış Türklerin gerçek acıyı çeken ulus olduklarını görmek zorundadırlar” dedi. Belediye Başkanı İlhami Ortekin"de resim sergisinin tarihsel önemine dikkat çekerek “Geçmişini unutan Milletlerin geleceği de olamaz. Özellikle yeni nesile geçmişimizi sözlü olarak değil metin, fotoğraf ve resimlerle anlatmak çok daha önemli. Bu açıdan bu sergiye emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı. Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği başkanı Celal Öcal"da serginin 3 defa İzmir"de kapılarını açtıktan sonra dördüncü gösterimin Milli Mücadelenin ateşinin yakıldığı Aydın"da olmasının kendileri için anlamlı olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İlhami Ortekin Türk Ocakları Aydın Şubesi Başkanı Eyüp Doyuran, Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği başkanı Celal Öcal, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar hep birlikte serginin kurdelesini keserek açılışını yaptılar.