Türk Ocakları Aydın Şubesi ve Gözpınarı Köyü Muhtarlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen anma törenine Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, MHP Aydın eski Milletvekili Recep Taner, Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, MHP İl Başkanı Fevzi Köse çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.
İkindi namazının ardından köy camiinden mevlidi şerif ve kuranı kerim okundu. Daha sonra 22 Ağustos 1922 yılında köyden toplanan 44 erkeği elleri yağlı urgan ile bağlı vaziyette köyün altına doğru götürürlerken Yunan askeri tarafından kurşuna dizildikleri yerde bulunan anıtın önünde tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Türk Ocakalrı Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran 90 yıl önceki mezalim ile ilgili bilgiler verdi. Yunan ordusunun Aydın’ı iki defa yaktığını dile getiren Doyuran, “İşgal sırasında Aydın merkez civarında 89 köy ateşe verildi. Bu köyler arasında eski Gözpınar’ı köyü de bulunuyor. Bu köyümüzde 245 kişi şehit edildi ve 10 kişi kayıp olarak kayıtlarda var. Şuanda tören yaptığımız bölgede de 44 kişi elleri yağlı iple bağlı bir şekilde kurşuna dizilerek şehit edildiler” dedi.
Törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, bir çok yerde şehitlik olduğunu dikkat çekerek Gözpınarı’nın gözlerden uzak kalmış bir şehitlik olduğunu söyledi. Bütün şehitlerin aziz olduğunu ifade eden Öyüş, “İsimleri bilinsin yada bilinmesin şehitlerimize minnettarız. Mekanları cennet olsun. Bu aziz vatan toprakları üzerinde bir çok yabancı göz tehlike arz etmektedir. Bunu biz biliyoruz fakat çocuklarımızın da bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Törenlere katılarak okunan dualar sırasında başını örten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, son günlerde gelen üzücü şehit haberleri nedeniyle ‘Türk milletinin başı sağ olsun’ derken “Milli mücadele ateşinin yakıldığı bu topraklarda binlerce şehidimiz yatmaktadır. Khraman efelerimizin başlattığı yüce önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki direniş hareketimiz bin bir yokluk içinde topraklarımız üzerinde gözleri olanlara tarihi bir ders verildi. Millet olarak bugünde birlik ve beraberliğimizi kenetlememiz gerekmektedir 90 yıl önce olduğu gibi” dedi.
Törende konuşmaların ardından kuranı kerim okunup şehitlerin ruhu için dualar edildi.
Tören köy meydanında köylüler tarafından törenlere katılanlara verilen yemeğin yenmesi ile son buldu. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120823aw000156_03.jpg

20120823aw000156_04.jpg

20120823aw000156_01.jpg