Tozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracatın artması nedeniyle fiyatların daha da yükseleceğini düşündüğünü ifade etti.
Tozlu, ''Fiyat artışları arz talep dengesizliğinden kaynaklanıyor. Bir ay önce 12-13 kuruşa üretilen yumurtayı toptan 15 kuruşa satabiliyorduk. Ancak şimdi doların yükselmesi ile girdi maliyetleri yükseldi. Elimizdeki yaşlı hayvanları elden çıkarıyoruz. Dolayısıyla burada bir arz daralması oluyor. Elimizdekileri satarak kendimizi korumaya çalışıyoruz''dedi.
İç piyasa haricinde yedi ülkeye yumurta ihracatı yaptıklarını anlatan Tozlu, ''İhracatın artması ve havaların bir anda soğumasını da göz önünde bulundurursak, fiyat artışları önümüzdeki günlerde de devam edecektir. Şu anda yumurta son yılların en yüksek fiyatına ulaştı. Yumurtaya olan taleplerin artmasıyla da son bir ay içerisinde yüzde 90'a varan bir artış oldu. Bu artışların 5-6 ay daha devam ettikten sonra ancak eski haline döneceğini düşünüyorum. Hayvan sayısı artmadan fiyatların düşeceğini düşünemeyiz'' diye konuştu.