Yürüyüşün ardından Emniyet kamera görüntülerini tek tek tarayarak yumurta atan liseli öğrencileri tespit etti. Fotoğraflar isimlerle birlikte tutanağa eklenirken “Hazırlamış oldukları yumurtaları emniyet güçlerinin üzerine atmışlardır” denildi. Dava açılırsa beş liseli dört yıl hapis istemiyle yargılanacak.
Ankara’da, üniversiteye giriş sınavı YGS’deki şifre skandalını protesto için yaptıkları yürüyüş sonunda polise yumurta atan beş liseli gence soruşturma açıldı. Polis soruşturma tutanağına, kamera kayıtlarından çıkardığı, gençleri yumurta atarken gösteren fotoğrafları eklerken, üzerine yumurta gelmiş bir polisin fotoğrafı da dosyada yer aldı. Polisin hazırladığı bu tutanağa göre dava açıldığı takdirde beş liseli için dört yıla kadar hapis istenecek. 
 
Nisanda yürümüşlerdi 
Devrimci Liseliler adlı liseli öğrenci grubu YGS’deki şifre skandalını protesto için 16 Nisan’da Ankara Yüksel Caddesi’nde buluşup AKP İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. “Şifrenizi bile çözdük / ÖS ‘Yeme’ artık bizi” yazılı pankartın arkasında yürüyen grup “Eşit, özgür, bilimsel, anadilde eğitim”, “Sınavlar kaldırılsın dershaneler kapatılsın”, “Şifre değil adalet istiyoruz” ve “Özgürlük sokakta Dev-Lis kavgada” diye slogan attı. Sosyalist Demokrasi Partisi Ankara İl Başkanı Yeşim Ergün’ün de katıldığı yürüyüş AKP önünde son buldu. Grup burada bir basın açıklaması yaptı. 
 
Yumurta atma hazırlığı 
Ankara Emniyeti’nin hazırladığı tutanağa göre, basın açıklaması sırasında şunlar yaşandı: 
“Basın açıklaması sırasında grup içerisinden bazı şahısların çantalarından yumurta çıkararak atma hazırlığında olduğunun görülmesi üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri E.Ö. grubu yönlendiren şahıslardan E.K ile görüşerek bu eylemden vazgeçmeleri gerektiği söylenmiştir. Ancak yapılan ikazlar dikkate alınmayarak açıklamanın hemen ardından hazırlamış oldukları yumurtaları emniyet güçlerinin üstüne atmışlardır.” 
 
Basın açıklaması sırasında polis kamerası da kayıttaydı. Yumurta atma anına ait fotoğrafların yer aldığı teşhis tutanağını da dosyaya ekledi. Bu tutanakta, güvenlik güçlerine yumurta atan liseli öğrenciler ile omzuna ve başına yumurta isabet eden bir emniyet amirinin fotoğrafı da yer alıyor. 
 
İfadeleri alındı 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı, fotoğraflardan teşhis edilen beş liseli hakkında ‘görevli memura görevinden dolayı hakaret ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet iddiasıyla soruşturma başlattı. 
 
Geçen hafta ifadeleri alınan gösterici gençler, haklarında dava açılırsa dört yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.