Avustralya'da tatbikat sırasında köpek balığı saldırısına uğrayan dalgıç kurtulmayı başardı

Avustralya"da tatbikat sırasında köpek balığı saldırısına uğrayan deniz kuvvetleri mensubu bir dalgıç, ağır yaralanmasına karşın yumruk atarak yırtıcı hayvanı kaçırmayı ve kurtulmayı başardı. Yerel basının bildirdiğine göre, Sidney Limanı"nda bu sabah bir terörle mücadele tatbikatı sırasında köpek balığının saldırısına uğrayan 31 yaşındaki dalgıç, vahşi hayvandan kurtulmayı başardı, ancak sağ elinden ve kalçasından ağır yaralandı.
Dalgıcı hastaneye götüren ambülans çalışanları, kahraman dalgıcın ağır yaralarına karşın bilincinin yerinde olduğunu söylediler. Dalgıcın iki saat süren bir ameliyata alındığı açıklandı.
Avustralya Filosu Komutanı Tuğamiral Nigel Coates de yaptığı açıklamada, dalgıcın dev köpek balığını kaçırmayı başarmasına şaşırmadığını belirterek, "Onlar sıkı çocuklar. Bu tip şeyler için eğitiliyorlar. Sanırım köpek balığına
iki yumruk sallamış ve hayvan kaçmış. Her şey saniyeler içinde olmuş" dedi.
Donanma dalgıçlarının Sidney Limanı"nda her gün dalış yaptıklarını belirten Coates, bu bölgede daha önce köpek balığı saldırısı duymadığını söyledi. Saldırının ardından tatbikat iptal edildi.

MİLLİYET