Yeni Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, ''Atatürk devrimcilerinin ve yurt sever halkının yumruk olma zamanının geldiğini'' söyledi.
Türkiş, partisinin Aydın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin AK Parti'nin iktidarındaki 9 yılda, layıkıyla yönetilmediğini iddia ederek, AK Parti'nin Atatürk ilke ve devrimlerine karşı hareketlerin odağı olduğunu savundu.
Yurtseverlerin, aydınların, askerlerin, parti liderlerinin, yazarlar ve gazetecilerin sadece yurt, vatan sevgileri ve halkını kollama düşüncelerinden dolayı, asılsız iddialarla cezaevlerinde yıllardan beri tutulduğunu öne süren Türkiş, şöyle konuştu:
''Hukuk devleti ilkeleri bir bir yok edilmiştir. 'Yurtta sulh ,cihanda sulh' ilkesinin yerini boş kabadayılık havaları almıştır. Dış politikada yetersiz olan AK Parti ile saygınlık yok edilmiştir. Bu kaosu artık sona erdirecek, bu kötü gidişata dur diyecek sadece halk kalmıştır. Kurtuluş savaşını gerçekleştiren bu millet, Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkezi ile tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hevesi içinde olanların akıbeti, 90 yıl önceki emperyalistlerden farklı olmayacaktır. Bunun için Atatürk devrimcilerinin ve yurt sever tüm halkının yumruk olma zamanı gelmiştir.''
Türkiş, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin, ikinci kurtuluş savaşı olduğunu bildirdi.