Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız"a, Kayseri"de katıldığı bir şehit cenazesinde yumrukla saldıran öğretmenin yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, öğretmene; saldırıdan dolayı 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise aldığı bir kararla öğretmeni meslekten ihraç etti.

Geçen yıl nisan ayında Enerji ve Tabii Kaynaklan Bakanı Taner Yıldız ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şırnak"taki terör örgütü saldırısı sonucu şehit olan Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya"nın Kayseri"deki cenaze törenine katılmışlardı. Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Kartal Şehitliği"nde devam eden törenlerde Bakan Taner Yıldız, meslek lisesinde beden eğitimi öğretmeni olan Şahin Şimşek"in yumruklu saldırısı sonucu yaralanmıştı. Aldığı darbe sonucu burnunda kırıklar meydana gelen Bakan Yıldız"a yapılan bu saldırıdan dolayı, öğretmen hakkında dava açıldı. Şahin Şimşek, gözaltı sonrasında ilk kez mahkemede verdiği ifade sonrasında tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Kayseri Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi"ndeki ilk duruşma sonrasında tutuksuz yargılanmaya başlayan Şahin Şimşek ile ilgili son duruşmada karar çıktı. Sanık avukatının yaptığı savunma sonrasında, hakimin son sözünü sorması üzerine Şahin Şimşek pişman olduğunu ifade etti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, kamu görevi sırasında Bakan Taner Yıldız'ı kasten yaralama eylemi nedeniyle Şahin Şimşek'i, 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra hükmün uygulanmasının 5 yıl süreyle geriye bırakılmasına hükmetti.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı, Şahin Şimşek hakkında açılan idari soruşturmayı da sonuçlandırdı. Şahin Şimşek, bakanlığın idari soruşturma kararına göre meslekten ihraç edildi. Yargı yolu açık olan kararın uygulandığı belirtildi. Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Şahin Şimşek eşi ile birlikte katıldı.

CİHAN