GÜRCAN BİLGİÇ: ŞALTERİ İNDİRDİLER! (SABAH)

Şampiyonluğu hedefleyen takımın son haftalarda yakaladığı ivmeden çok, sahadaki mücadelesinin önemli olduğunu sık sık vurguluyorduk. Hırslı, istekli, agresif ve pes etmeyen tavırları ile zor maçları, hem güzel oyun hem de güzel skorlarla bitirmeyi başarmışlardı. Kötü oynama hakları geçen 20 haftada zaten dolmuştu.

Sanki biri "Gol atılacak, üstüne yatılacak" komutunu vermiş, diğer şalterleri indirmişti. Rakibinden bir fazla oynuyor gibi gözüken Kocaelispor'un, orta sahadaki pas şovunu bozmak yerine, seyretmeyi tercih etmelerinin nedenleri olabilir.

Futbolun dili aynıdır ama Aragones'e bunu tercüme edemediler. Galip olmasına rağmen bu isteksizliği fark edip kendi takımını ıslıklayan, Deniz Barış'ın özverisine alkış tutup, Colin Kazım'ın umursamazlığına hiddetlenen bu taraftarı bari birileri doğru anlatsın Hoca'ya... Artık kimsenin "Tercüme hatasına" tahammülü kalmadı çünkü.

ÖMER ÜRÜNDÜL: HIRS OLMAYINCA... (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe kötü oynadığı maçta futbolda çok önemli olan hırs faktörünü ancak golü yedikten sonraki son 6 dakikada hatırlayabilince çok önemli 2 puan kaybetti.

Uğur Boral ve Kazım yardımlaşmayı bilmeyen bireysel oyuncular. Ayrıca içeri yönelip kulvar açmadığı ve topla buluştuğu zaman ne yapacağı kestirilemeyen Kazım'ın arkasındaki kenar adamının kanat ataklarına işlerlik kazandırması mümkün değil. Bu yüzden Kazım çıkana kadar Gökhan Gönül'den hiçbir ofansif katkı gelmedi.

En büyük handikapları takımın gol silahı Taner Gülleri'nin sahada varlık gösteremeyişiydi. Çünkü kendini kaybettirmek yerine kendisini sürekli Edu ve Lugano'nun arasında bıraktı, katkı sağlayamadı. Ancak Kocaelispor son dakikalarda bulduğu golle hak ettiği puanı aldı. Hakem Kamil Abitoğlu oyunun üzerine çıkmadan başarılı bir yönetim gösterdi.

SELÇUK YULA: RAHAT BIRAK (FOTOMAÇ)

Maç başlarken baktık ki Aragones'in çıkardığı kadroda bir tuhaflıklar var. Deivid'in yokluğunda herkes Gökhan Emreciksin'i bekliyordu ancak 1 hafta önce 18'de olmayan Kazım ilk 11'de. Tahkim Kurulu'nun çağdışı bir olayla Emre'yi yok etmesinin sonucunda uzun zamandır sahada olmayan Selçuk, kadrodaydı.

Ama son haftalarda doğruyu ya kendi ya da başkalarının insiyatifi ile yapan Aragones'in tercihleri Fenerbahçe'nin dün akşamki puan kayıplarının en büyük sebebidir. Serbest vuruştan Carlos'un attığı mükemmel gol dışında tek bir pozisyon bile bulunamamasının nedenini teknik adama sormak lazım. İşler kötü giderken Selçuk'u çıkartıp, gene aylardır oynamayan Josico'nun oyuna dahil edilmesinin bana nedenini açıklayacak futbol adamı varsa beri gelsin.

NECATİ BİLGİÇ: GEÇ UYANDILAR (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe karşısında ölüm kalım mücadelesi veren, 90 dakika koşan ve varını yoğunu ortaya koyan bir kocaelispor bulup, buna hakem Kamil Abitoğlu'nun da önemli hataları eklenince kendi sahasında iki puan kaybederek bir günlük de olsa liderliğe çıkamadı.

Oyunun hemen başında Carlos'un nefis füzesiyle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler bundan sonra oyunu rolantiye alıp ikinci gol için kendilerini fazla sıkmadılar ve girdikleri pozisyonlarda da karşılarında devleşen bir kaleci bulunca bir türlü skoru artıramadılar.

Fenerbahçe'yi bu sonuç frenlememeli. Emre'nin yokluğunun bu kötü futbolda önemli rol oynadığı da unutulmamalı.

SABAH