Çeyrek altının fiyatı 130 TL’nin üstüne çıkarken, kuyumcu esnafı da evlenmek isteyenlerin altın alışverişini ‘en ucuz nasıl atlatırım’ şeklinde düşündüğünü ve altın alışverişini en ucuz şekilde yaptığını ifade ediyor.
8 yaşından bu yana Aydın’da kuyumculuk yapan Ahmet Ağababaoğlu, nişanda takılan alyans fiyatlarının 150 TL’den başlayarak bin TL’ye kadar yükseldiğini kaydetti. Evlilik sürecinde bulunan çiftlerin nişanı rahat atlattığını, alyans alırken zorlanmadığını ifade eden Ağababaoğlu, “Nişandan sonra evlenme arifesinde olan çiftler altın setlerinin dahi en ucuzuna gidiyor. Erkek tarafı, kız tarafına bilezik hediyesi alırken artık fazla sayıda bilezik almıyor” dedi.
Altının fiyatının yükselmesinin kuyumcuların alışverişini düşürdüğünü belirten Ağababaoğlu, “Her ne olursa olsun, Türk örf ve adetlerinden dolayı altın alışverişi fiyatlar yükselse de devam ediyor. Özellikle nakit parası bulunan kesim yatırım amacıyla altın alıyor” diye konuştu.
Artık altın alışverişinin yatırım amacıyla gerçekleştiğini kaydeden Ağababaoğlu; “Sünnet ve düğünlerde takılan altınlar artık düğüncüler tarafından düğünden sonra bozdurulmuyor. Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı yastık altı yapılarak ‘kötü günler için’ saklanıyor” ifadelerini kullandı.