AYDINPOST ÖZEL-Devlet eski Bakanı, Aydın"da üç dönem milletvekili seçilen Yüksel Yalova, “Aydın Belediye Başkan adayı olacak” yönündeki gelişmeler üzerine Aydınpost"a özel açıklamalarda bulundu.

Telefonla Aydınpost Editörü Erman Çetin"le görüşen tecrübeli siyasetçi, “Ben Aydın"ın yücelmesi için ömrümün kaç senesini verdim. Aydın belediye başkanlığı görevini asla küçük görmem. Verilecek her görev benim için de şereftir” dedi.

“Ben uluslar arası çapta bir insan olduysam, bu Aydınlıların sayesinde gerçekleşmiştir” diyen Yüksel Yalova, “Ak Parti ile resmi anlamda bir görüşmem olmadı. Böyle bir beklenti içinde de olmadım aslında. Geçen hafta Aydın"daydım. Çine"deki evimde kaldım ve sonra Aydın"daki dostlarla buluştuk. Abdülrahim Tikbaş"ın mekanında da oturup sohbet ettik. Ama şimdi herkes beni arayıp aday olup olmadığımı soruyor. Bu kadar işin içinde bir de bunlara cevap yetiştiriyorum” şeklinde konuştu.

 

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz…

Yalova, “Evet böyle. Aslında bunu ortaya atıp kimin neyi ölçmeye çalıştığını da merak etmiyor değilim. Kimseyle görüşmem yok. Ancak Ak Parti aleyhine açılan kapatma davası sırasında partinin Aydın mebuslarını arayıp geçmiş olsun temennisinde bulundum. Ben demokrat adamım. Kapatma davasının yanlış olduğunu ifade ettim. Onlar da "Biz sizi sever, sayarız. Hep devlet adamlığına yakışır şekilde davrandınız" dediler” diye konuştu.

 

Cemil Çiçek ile görüştüm…

Bir şey daha ifade edeyim. Cemil Çiçek eski ahbabımızdır. Necati Çetinkaya da öyle. Kapatma davasıyla ilgili katkıda bulunur musun dediler, bulunabilirim dedim. Savunma stratejisi nasıl olmalıdır konusunda bir rapor yazdım verdim. İşlerine yarasın diye. Neden? DTP için de aynı şeyleri söyledim. Başka bir parti olsa da aynı şartlarda anayasa hukukçusu olarak bildiğimi söylerim. Ben o parlamentoda 3 dönem çalıştım. Meclis in saygınlığını korumak da benim ahlaki görevim.

 

Aktif siyasete dönmeyi düşünüyor mu?

Ben her gün siyaset yapıyorum. Siyaset ve sosyal bilimler doktoruyum ben. O nedenle ismimin önünde "doktor" ünvanı var. Üniversitede siyaset bilimi kürsüsünde çalışıyordum. Ha şimdi ben Meclis"e girip oy kullanmıyorum. Tek fark bu. Türkiye"nin enerji politikasından uluslar arasındaki her konuya kadar kafa yoruyorum. Aydın"la ilgili kafa yoruyorum. Dava açılsın açılmasın meselesinde konuştuk. Geleceği bakmak lazım.

 

 

Ak Parti"den boynuma sarılanlar oldu!

Ben bunları böyle savunduğum için Ak parti"den gelip boynuma sarılanlar çok oldu. Ama ben Anayasa hukukçusuyum. Bunları canlı yayında da açıkladım. CHP"lilerle de bunu tartıştım. MHP"lilerle de istişare ettim. Anayasa mahkemesi üyeleriyle de tartıştım. Doğruyu söylemek marifet. Şimdi herkes bana "Vay efendim sen kadar namuslu bakandın" yorumu yaptı. Benim namussuz bakanlık yapma şansım mı olur? Kimin hoşuna giderse gitsin. Önemli olan kamuoyu adına doğruları yapmaktır.

 

Aydın"ın yücelmesi için çalıştım

Ben, Aydınlı olarak Aydın"ın yücelmesi için ömrümün kaç senesini verdim. Aydın için hangi partiden olursa olsun projeleri paylaşıyorum. Parti ayrımı yapmaksızın elimden geldiğince Aydın"ın lehine proje üretmek için yanında oldum. Aydın da kim belediye başkanı olursa tüm gücümle, bilgimle yanlarında olurum.

 

Verilecek her görev benim için şereftir!

Dolayısıyla ben Aydın Belediye Başkanlığını asla küçük görmem. Verilecek her görev benim için şereftir. Ben bu noktalara geldiysem Aydınlı seçmenlerin, hemşerilerim desteğiyle geldim. Sadece ANAP"lılar oy vermezdi bana biliyorsunuz. Başka partilerden de hep sevenlerim olmuştur. Aydınlılar sayesinde bugün uluslar arası çapta bir adam oldum. Aydın"daki bir makamı küçümsemem mümkün değil. Mahalle muhtarlığı bile benim için şereftir. Bu konuda kamuoyunun da görüşlerini almak lazım. İsteyenler varsa bunu neden değerlendirmeyelim. Tüm hemşerilerimi de saygıyla selamlıyorum.