Hakkari'de jandarma ile polis özel harekat polisinin düzenlediği operasyonda 45 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda piyasa değeri 4 milyon TL olan kaçak sigara , elektronik eşya, çay, akaryakıt ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili aralarında kamu personelinin de bulunduğu 50'ye yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbarat çalışması neticesinde, Şemdinli ilçesinden yasadışı yollarla sınırı geçmek suretiyle sigara, elektronik eşya, çay, akaryakıt ve tıbbi malzeme kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan operasyon neticesinde, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde aralarında kamu personelinin de bulunduğu 45 şahsa ait adreslerde arama yapılmıştır. Yapılan aramalar neticesinde toplam piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 250 karton sigara, 332 adet cep telefonu, 2 bin kutu tıbbi malzeme, 200 litre motorin, 930 kilogram çay ve muhtelif doküman ele geçirilmiştir. Yürütülen operasyona jandarma ve polis özel harekat birlikleri ile çok sayıda askeri birlik de katılmıştır" denildi.

Açıklamada söz edilen kamu personellerinin bazılarının asker olduğu iddia edilirken, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 50'ye yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.