Yollara barikat kurararak slogan atan gruplara, polis müdahale etti. göstericiler yapılan müdahaleye taş atarak karşılık verdi.

Kurban Bayramı'nın 4. günü PKK'nın kuruluş yıldönümü ve Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek polisle çatışan göstericiler, bugün de eylemlerini ve protestolarını sürdürdü. Sabah saatlerinden itibaren 200-300 kişilik bir grup, Cengiz Topel caddesi üzerinde toplantı. İşyerlerinin kısmen açık olduğu ilçede, DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman, Belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri ilçe merkezine gelerek esnafın işyelrenin açmalarını, toplanan kalabalıkların da dağılmalarını istedi. Ancak cadde üzerinde toplanan gruplar dağılmadı. Cadde ve sokak aralarına barikatlar kurarak sloganlar atan grupların dağılması için bu kez polis uyarıda bulundu. Ancak polisin bu uyarılarına göstericiler taşla karşılık verdi. Çıkan olaylar üzerine ilçedeki tüm işyerleri kepenklerini kapattı. Polis toplanan göstericileri gazbombası kullanarak dağıtmaya çalışıyor.

Bu arada, Hakkari'nin İran ve Irak'a sınırı bulunan Şemdinli İlçesi'nde de kepenkler bugün açılmadı. Yüksekova'da gerginlik yaşanırken, polis geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Yüksekova'daki olaylar ise sürüyor. / DHA