Yaklaşık iki yıl önce Doncaster’da yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Robin Hood havalimanı açılmazsa havaya uçaracağını tweetleyen Paul Chambers “tehditkar elektronik iletişim” kurma suçundan hüküm giymişti. Davayı temyize götüren Chambers, Yüksek Mahkeme tarafından haklı bulundu ve hakkındaki mahkûmiyet kararı bozuldu.

Konu üzerine bir açıklama yapan Chambers, “Nefes aldım, suçsuzluğumu ispat ettim. Yardım eden herkese ve Twitter’daki herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi. 2010 yılının Ocak ayında kar yağışı nedeniyle kapanan Robin Hood Havalimanı hakkında içinde küfürlerin de bulunduğu tweeti 600 takipçisine gönderdiğini söyleyen Chambers, aptalca bir şaka olarak nitelendirdiği tweeti kimsenin ciddiye alacağını aklından bile geçirmediğini söyledi.

Bir tweet attı, hayatı kaydı

Chambers attığı tweet nedeniyle “terörist” suçlamasıyla gözaltına alınmış, Doncaster’da 2010 Mayıs ayında görülen davada toplamda 995 sterlin para cezası çarptırılmıştı. Ayrıca, Chambers’ın Yorkshire Kenti’ndeki havaalanına girmesi de ömür boyu yasaklanmıştı.

Yaşananların ardından işinden kovulan ve Kuzey İrlanda’ya göç eden Chambers, bulduğu yeni işyeri Google’da sicil numarasını taratınca bu işten de atılmıştı. Tüm bu yaşananlar, Twitter fanatiği aktör Stephen Fry’ın dikkatini çekmiş ve mahkeme masraflarını ödemeyi teklif etmesine neden olmuştu. Temyiz için de aralarında para toplayan pek çok kişi, aynı zamanda da Chambers için “#IAmSpartacus” hashtagi altında kampanya başlatmıştı.