Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan Marşandiz Köprüsü'nün yapımı nedeniyle 15 Haziran'dan bu yana Sincan'dan hareket eden YHT'ler, 17 Ağustos'tan itibaren yeniden Ankara Garı'ndan hareket etmeye başlayacak.

Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan Marşandiz Köprüsü, yeterince emniyetli olmadığı gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yıkılıp, yeniden yapıldı. Bu nedenle Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT seferleri, 15 Haziran 2012 tarihinden bu yana Sincan-Eskişehir-Sincan ve Sincan-Konya-Sincan arasında hizmet verdi.

Bu dönem boyunca TCDD, YHT'lerin Sincan'dan hareket saatinden 1 saat önce Ankara Garı önünden Sincan'a ücretsiz otobüs seferleri yaparak yolcuları taşıdı. Ayrıca yolcular, Ulus, Kızılay ve Batıkent'ten Sincan yönüne giden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerden YHT biletlerini göstererek ücretsiz faydalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Marşandiz Köprüsü'nün yapım işinin tamamlanmasıyla birlikte 17 Ağustos'tan itibaren YHT'ler Ankara Garı'na geri dönecek. Söz konusu tarihten itibaren YHT'ler yeniden Ankara-Eskişehir-Ankara, Ankara-Konya-Ankara arasında hizmet vermeye başlayacak.

Ankara Garı'ndan hareket eden YHT'ler önceden olduğu gibi Sincan istasyonundan da yolcu alarak devam edecek.