Haber Vatan gazetesinde Ercan Öztürk imzasıyla çıktı.

Yer; darbe iddiaları davalarında tutuklanan emekli ve muvazzaf subayların da tutuklu olduğu Silivri Cezaevi.

Olay; cinsel istismar suçundan tutuklu olanların kaldığı koğuştaki 25 yaşındaki D.A.'nın, küçük yaşta uğradığı tecavüzü anlatması sonrası bu kez koğuştakiler tarafından etek giydirilipi defalarca tecavüze uğraması.

Haberde, uzun süre tehditle koğuşta etek giydirilerek tecavüze maruz kalan D.A.'nın daha fazla dayanamayıp geçen yıl olayı Silivri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kurt'a anlattığı ve ifadesinde şunları söylediği kaydedildi.

'Koğuşta bir arkadaşıma çocukken başımdan gelen tecavüz olayını anlattım. O da koğuşta kalan diğer tutuklulara bunu anlatmış. M.A. adlı kişi yanıma gelerek bana etek giydirdi. Daha sonra da zorla tecavüz etti. Sonra da V.O., M.A.U ve S.T. bana tecavüz etti. Bu defalarca sürdü. Bazı tutuklular da tacizde bulunuyordu. M.A., olayı aileme anlatacağını söyleyerek bana şantaj yaptı. Bu yüzden aileme de idareye de haber veremedim. Hepsinden şikayetçiyim' dedi.

Haberde, savcının aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 13 kişinin ifadesine başvurduğu, M.A., V.O., M.A.U ve S.T. hakkında bu suçtan da tutuklama kararı verildiği, bazı memurlar hakkında da 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılacağının öğrenildiği belirtildi.