Yükleme istasyonunun sağlık ve güvenlik açısından tehlike saçtığını iddia eden mahalleli, imza kampanyası başlattı.
Aydın merkezde bulunan TCDD"ye ait yükleme istasyonu yıllardır, kent merkezinin en büyük sorunlarından birisi olmuştu. Çine ilçesinden kamyonlar ile getirilen ve beyaz maden olarak da bilinen feldspat ve kuvars madenlerinin tren vagonlarına yüklendiği istasyondan mahalleye yayılan toz ve gürültü nedeniyle rahatsız olan Cumhuriyet ve Hasanefendi mahallesi sakinlerinin, duruma sık sık tepki göstermiş ancak bugüne kadar her hangi bir sonuç alınamamıştı. Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ile Aydın Devlet Hastanesi, okullar, kamu kurumları, alış-veriş merkezleri ve parkların orta noktasında bulunan istasyonun şehir dışına taşınması için Aydın Belediyesi ile TCDD yetkilileri arasında görüşmeler başlatılmıştı.
Yıllardan beri aynı merkezde yapılan boşaltma ve yükleme yüzünden evlerinin balkonuna bile çıkamadıkları belirten mahalle sakinleri, geçen zamana rağmen soruna çözüm getirilmediğini ve yükleme istasyonundan her gün vagonlara maden yüklemesi yapılmaya devam ettiğini ifade etti.
Gürültü ve çevre kirliliği ile güvenlik sorunlarının yaşanmasına neden olan yükleme istasyonunun şehir dışına bir noktaya taşınması için defalarca girişimlerde bulunduklarını anımsatan mahalle sakinlerinden Handan Ünal, yükleme istasyonu çevresinde evlerin olmasının yanında Aydın Devlet Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi gibi sağlık kuruluşlarının da bulunduğunu söyleyerek, “Yetkililerden maden yüklemeyi şehrin dışına taşınmasını istedik. Şimdiye kadar hiç kimse ilgilenmedi. Aradan geçen uzun süreye rağmen hiçbir çözüm getirilemedi. Gece kamyon sesinden, gündüz toz ve topraktan hiç kimse kapısını açıp balkonunda oturamıyor. Bu sorunun çözümü için mahalle halkı imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasının örneklerini, ilgili yerlere ulaştırdık. Hiç kimse çözüm önerisi getirmedi. Şimdi yeni bir imza kampanyası başlattık. Bu imzaları da gerekli yerlere ulaştırıp, hakkımızı arayacağız” dedi.
Yükleme istasyona maden taşıyan kamyonların trafiği olumsuz etkilemesinin yanında çıkardıkları gürültü ile çevreye rahatsızlık verdiğini ifade eden Bülent Ekici de, “Evde rahatsız çocuğum var. Kamyonların çıkardığı gürültü nedeniyle aniden rahatsızlığı yeniliyor. Ayrıca kamyonlar onca sağlık kuruluşunun ortasında bulunan istasyona gelirken özellikle ambulanslara büyük zorluk çıkarıyorlar. Büyük tonajlı bu araçlar ambulans, hasta ve sağlık ekiplerini riske atıyorlar. Trafik akışını alt üst eden devasa kamyonlar, insan sağlığını hiçe sayıyorlar” diye konuştu.
GÜVENLİK SORUNLARI YAŞIYORUZ
Yükleme istasyonunun çevresinde gerekli önlemler alınmadığı için güvenlik sorunları yaşadıklarının altını çizen kahvehane işletmecisi Necmettin Çağlayan ise, şöyle konuştu: “Kaç defa yetkililere gidip istasyon çevresinde çevre düzenlenmesi ve ışıklandırma yapılmasını istedik. Ama kaç yıl geçti halen bir şey yapılmadı. İstasyonun çevresi gece karanlık olduğu için kötü niyetli kişiler burada kol geziyor. Mahallede hırsızın girmesi işyeri ve ev kalmadı. Yükleme istasyonu alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelirken, araçlarıyla yükleme istasyona giren kişiler burada rahatça fuhuş yapabilir hale geldi. Polis ekipleri zaman zaman burada devriye görevini yerine getiriyorlar ama bu yeterli olmuyor. Buradaki güvenlik sorunlarının aşılması, can ve mal güvenliğimizin sağlanması için ışıklandırma yapılmasını ve güvenlikçilerin görevlendirilmesini talep ediyoruz”