ANTALYA'da görevi AKP'li Menderes Türel'den devralırken Selda Bağcan'ın "Yuh yuh" adlı parçasının çalınmasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Devir teslim seremonisinin sonunda "Yuh Yuh" nakaratlı bir müzik parçasının yayına verilmesi, ses sistemini kuran özel firmanın tamamen düşüncesiz ve bireysel davranışlarından kaynaklanmıştır” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, perşembe günü belediye başkanlığı devir teslim töreninde yaşanan olayların demokrasi adına üzücü olduğunu söyledi. Demokrasinin her türlü sonucunun saygıyla karşılanması gerektiğini ifade eden Türel, “Bu üzücü hadiseler demokrasinin sonuçlarını hazmedememenin sonucudur. Yaşadıklarımı anlamam mümkün değil. Anlaşılacak bir tarafı yok. Biz Büyükşehir Belediyesi'ni devralırken, CHP'li Başkan Bekir Kumbul'u alkışlarla gönderdik. Yarın yine aynısı yaparız. Biz geçmişte de kendisine yakışanı yaptık. Kötü söz kötü eylem sahibine aittir” diye konuştu.

ÇIKIŞTA TARTAKLAMAK İSTEDİLER

Yuhalamaların Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen devir teslim törenindeki konuşması sırasında başladığını, belediyeden ayrılırken devam ettiğini anlatan Türel, “Çıkışta tartaklamaya çalıştılar, tartaklamak isteyenler oldu” dedi. Türel, kimlerin yaptığına ilişkin soruya ise ”Organizasyonu yapan kurum, Büyükşehir Belediye idaresini yeni almış kurumdur“ diye cevap verdi ve üstü kapalı olarak CHP Antalya İl Yönetimi'ni eleştirdi. Özür dilemenin kusurun örtülmesi demek olmayacağını ifade eden eski başkan Türel, “Yapıp yapıp özür dilemek ne kadar makul olabilir” dedi.

AKAYDIN, FİRMAYI SUÇLADI

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise yaptığı yazılı açıklamada olayların sorumlusu olarak devir teslim töreninde ses sistemini kuran özel DSL Elektronik'i gösterdi. Akaydın, “Devir teslim seremonisinin sonunda "Yuh Yuh" nakaratlı bir müzik parçasının yayına verilmesi, ses sistemini kuran özel firmanın tamamen düşüncesiz ve bireysel davranışlarından kaynaklanmıştır” dedi. Yaşananların ardından ekibine sorumluların ortaya çıkarılması talimatı verdiğini belirten Akaydın, “Yapılan araştırmalar sonunda DSL Elektronik ünvanlı ses tesisatı firmasının tek sorumlu olduğu anlaşılmıştır” dedi.

AKAYDIN: ÖZÜR DİLEDİM

Kendisinin Türel'i arabasına uğurlarken bu ani olaydan dolayı özür dilediğini belirten Akaydın, yazılı açıklamasında tartaklama iddialarına yer vermedi. Akaydın, şunları kaydetti:

“Sayın Türel de bu olayı grup psikolojisine bağlamış ve anlayışla karşılamıştır. Demokrasi kültüründe seçilmiş insanların makamlarını bayrak yarışı esası ile devretmeleri temel ilkedir. Bu memleketin her köşesinde, hangi görev olursa olsun hizmet üreten herkese saygı gösterilmesi gerektiği konusundaki yaklaşımım, bundan önceki tüm görevlerimde öne çıkan bir gerçektir. Devir teslim töreninde de altını çizerek dile getirdiğim üzere bu memlekete hizmet eden başta Sayın Menderes Türel olmak üzere tüm geçmiş belediye başkanlarına bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.”

"İŞGÜZARLIK, RİYAKARLIK"

Olaylardan sorumlu tutulan CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ise, CHP'lilerin "Yuh" sesleri arasında yükselen Selda Bağcan'ın 'Yuh yuh' şarkısını duymadığını söyledi. “Fakat benim duymamış olmam bir gerçeğin olmadığı anlamına gelmez” diye ekleyen Melli, “İşgüzarlık, riyakarlık birilerine yaranmak adına terbiyesizlikten başka bir şey değildir. Üzüntülerimi ifade ediyorum” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel'in devir teslim törenine bizzat katılmış olmasının büyük bir incelik olduğunu ifade eden Melli, töreninin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını kaydetti.

DHA