Hesaplarını teslim ettiği kişi Uğur Yücel"in bütün hesaplarını bolaştınca, Yücel villası dahil olmak üzere sanat yaşamında kazandığı tüm servetini kaybetti. Milliyet Gazetesi"nden Ali Eyüboğlu"nun bugünkü köşe yazısı

Uğur Yücel Zero

Hafta sonu, televizyon yapımcısı bir dostumun ofisine uğradım, hazırlık aşamasında olduğu yeni projeleri hakkında bilgi almak için.

Televizyon yapımcılarının ofislerinde klasik bir manzaradır.

Patron odasının bir tarafı, çoğu küçük ama biri büyük ekranlardan oluşan plazma televizyonlar köşesidir.

Her plazmada farklı bir kanal açıktır, en büyük ekranlı plazma ise yapımcının en iddialı projesini yayınlayan kanala tahsis edilmiştir.

İşte tam böyle bir ortamda sohbet ederken aynı anda üç televizyon kanalında Uğur Yücel"in oynadığı son reklam filmi yayınlanmaya başlayınca yapımcı arkadaşım, “Uğur Yücel"in Coca Cola Zero"nun reklamında neden oynadığını biliyor musun?” diye 10 puanlık uzmanlık sorusunu sormasın mı?

Soru bazen çalışmadığınız yerden çıkar ya...

Bu kez de öyle oldu...

Direkt bilmiyorum desem, dalga geçecek.

Nasılsa üç yanlışın bir doğruyu götürdüğü bir sınavda değilim deyip, salladım: Ne için olacak? Tabii ki para için...

“Tabii ki para için ama Uğur Yücel"in böyle bir reklamı kabul etmesinin asıl sebebi başka” deyip anlatmaya başladı:

“Uğur Yücel, imza yetkisi verip hesap işlerini teslim ettiği adamın kurbanı oldu birkaç yıl önce... Uğur Yücel, Levent"teki villası da dahil olmak üzere sanat hayatı boyunca kazandığı tüm servetinin elinden uçup gittiğini ve de bir hayli borçlandığını öğrendiğinde adam çoktan kayıplara karışmıştı. Uğur Yücel bu yüzden uzun süre insanlara küstü, Cihangir"deki bir apart otele yerleşip kendini iç dünyasına hapsetti... Coca Cola"nın sıfır şekerli ürünü Zero"dan gelen teklifi kabul etmesinin sebebi de bu vergi, faiz ve borç sarmalından kurtulmaktı. Coca Cola"dan hatırı sayılır bir para aldı ve ilk iş olarak tüm vergi borçlarını ve acil ödemeleri kapattı da yıllar sonra ilk kez rahat bir nefes aldı ama ekonomik açıdan yine de tam düzlüğe çıkamadı.”

Olayı bana anlatanın “çok sağlam bir kaynak” olmasına rağmen ben yine de Uğur Yücel"e yakın birkaç kişiye sorup, tam anlamıyla emin olma gereği duydum.

Sorduğum üç kişi de aynı şeyi söyledi:

“Uğur Yücel, hesaplarını emanet edip, imza yetkisi verdiği çok güvendiği, sevdiği, özelini paylaştığı adamın ve hesaplarını kontrol etmemenin kurbanı oldu.”
Milliyet