Edinilen bilgiye göre, Aydın Emniyet Müdürlüğü e-posta hattına yapılan “KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç yabancının tatil yaptığı” yönündeki ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Britanya uyruklu J.A.R. ile Bulgaristan uyruklu M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. Didim’de gözaltına alındı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere el konuldu.

İfadesine başvurulan J.A.R., 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini, 3 ay kadar kaldığını, YPG’den silah eğitimi aldığını ancak herhangi bir çatışmaya girmediğini daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye geri döndüğünü, 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldiklerini söylediği öğrenildi.

M.Y.A.nın ise ifadesinde Hollanda ve İngiltere’de hukuk eğitimi aldığını, 2015 yılında sosyal medya üzerinden J.A. ile tanıştığını, annesi ve J.A. isimli şahısla birlikte 10 gün kadar önce tatil amacıyla Türkiye’ye geldiklerini kaydetti.
Şüphelilerden M.Y.A. ve J.A.R.'nin sosyal medya hesaplarında YPG terör örgütü ile ilgili paylaşımlarının olduğu anlaşıldı. Anne V.P.R.A ile ilgili ise herhangi bir suç tespiti yapılamadığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170727aw134057_01.jpg