YouTube'un açıldığına dair Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşavirliği'nden yaplan açıklamayı yine aynı kurum yalanladı.


Telekomünikasyon Kurumu İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, dün kendi kurumlarının basın müşavirliğinden yapılan “YouTube açıldı” açıklamasınının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “YouTube açık değil” dedi.

NTVMSNBC"nin sorularını yanıtlayan Şen, bu çelişkili durumu şöyle açıkladı: “Biz de onu tam olarak anlayamadık. Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşavirli"ğinden böyle bir yazı yazılmış ama işin gerçeğini onlar bize sormadılar. Yani YouTube açık değil.”

Dün, YouTube"nin tekrar açıldığına ilişkin haberler üzerine Telekomünikasyon Kurumu basın müşavirliğinden NTVMSNBC"ye yapılan yazılı açıklamada, “YouTube, mahkeme kararında belirtilen içeriğin çıkarılması üzerine mahkeme kararı ile tekrar açılmasına karar verilince, site tekrar açılmıştır” denilmişti. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye"nin bazı yerlerinden siteye hala girilemediği söyleniyor. Bunun nedeni nedir?” sorusuna da, “Bu mümkün değildir” yanıtı verilmişti. Bugün daha ayrıntılı bilgi edinmek için aradığımız Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen"in, “YouTube"un açılmasına ilişkin herhangi bir karar yok. Soruşturmayı yürüten savcımızın mahkemeden bir talebi yok, açılma yok, bize ulaşan bir karar yok. Şu geçmiş bir aylık süreçten farklı bir durum yok” sözleri kafaları karıştırdı.

İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen"in de anlatmakta zorluk çektiği konuda NTVMSNBC"nin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

“YOUTUBE AÇIK DEĞİL”
Basın müşavirliğinizden dün yapılan açıklamada YouTube"un açıldığı belirtilmiş. Ne gibi gelişmeler oldu da YouTube tekrar açıldı?
Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşavirli"ğinden böyle bir yazı yazılmış ama işin gerçeğini onlar bize sormadılar. Yani YouTube açık değil.

Açık değil mi?
Açık değil. Açılmasına ilişkin bir karar da yok.


“SANKİ AÇILDI GİBİ BİR HABER GİTMİŞ AMA...”
YouTube"a girilebiliyor? Nasıl oluyor peki? YouTube mahkeme kararıyla açıldı diye sizin basın müşavirliğinizden yazılı açıklama geldi..
Zannediyorum, -biz de onu tam olarak anlayamadık da- sanki açıldı gibi bir haber gitmiş ama..

Basın müşavirliğinizden yapılan açıklamada, “Mahkeme kapatma kararını kaldırdı, biz de açtık”denilmiş...
Evet. Öyle. O bize sorulmadan, çok farklı bir cümleyle yazılmış.


AÇILMASINA İLİŞKİN HERHANGİ BİR KARAR YOK
Doğrusu ne peki?
Şöyle söyleyelim isterseniz: Bugün itibarıyla 15 gün önceden veya bir ay öncesinden hiç bir fark yok. Yani YouTube"un açılmasına ilişkin herhangi bir karar yok.
Soruşturmayı yürüten savcımızın mahkemeden bir talebi yok, açılma yok, bize ulaşan bir karar yok. Şu geçmiş bir aylık süreçten farklı bir durum yok.

Bu nasıl açıklanabilir? YouTube"a şu anda normal yollardan girilebiliyor. Basın müşavirliğinizden de aynı yönde açıklama gelmiş...
Zannediyorum bir hata var. Nasıl yazıldığını biz de bilmiyoruz. Basın müşavirliği, “Mahkeme kararı geldi mi” diye bize sormadı.

Siz, “Mahkemeden YouTube"nin açılmasıyla ilgili bir karar gelmedi ve YouTube da açık değil” diyorsunuz...
Hayır, hayır. Böyle bir karar yok. 15 gün önce konuştuğumuzdan hiç bir gram değişiklik yok. Nasıl geçen hafta açılacağına ilişkin haberler çıkmıştı, bunu da aynı şekilde haberler olarak değerlendiriyoruz. Yani YouTube ilişkin karar devam ediyor ve aynı zamanda da hâla engelli.. Siz NTV"den girebiliyor musunuz?

Evet...
Teknik olarak bazı noktalardan biz de teyit ettik. Girilemiyor.

Siz, YouTube"a girilemiyor diyorsunuz...
Evet..

Peki Atatürkle ilgili kapatmaya neden olan video içeriği kaldırılmış mı? Mahkemeyle konuştunuz mu?
Mahkemeyle konuştuk. Hiç öyle bir şey yok.

NTVMSNBC