Vali Coş, öğrencilerden tepkilerini demokratik çerçevede ve kimseyi rahatsız etmeden ifade etmelerini istedi.

ADÜ Rektörlüğü"nün ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınması yönünde aldığı kararın ardından ADÜ Merkez Yerleşkesi"nde geçtiğimiz hafta yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, Türkiye"nin bir hukuk devleti olduğuna işaret ederek, yapılan ve ortaya çıkan sonuçların sorumlularını bağlayacağını söyledi. Taşınma kararının ADÜ Rektörlüğü tarafından alınmış bir karar olduğuna işaret eden Coş, “Üniversite yönetimi ihtiyaç ve gereksinimler doğrultusunda planlama yapmış ve böyle bir karar almış. Alınan bu karar Yüksek Öğretim Kurumu tarafından onaylanmasının ardından uygulanmaya konmuştur. Alınan bu kararı "doğru veya yanlıştır" diye yorumlamamız asla doğru olmaz. Eleştirilerle de alınan kararlar değişmeye bilir. Bu konuda ancak neden sonuç işliklisiyle değerlendirmeler yapmalıyız” dedi.

Aydın Valiliği olarak il merkezi ile ilçeler arasında yaşanan çıkar çatışmalarında daima tarafsız olma yönünde kararlılıkları olduğuna işaret eden Vali Coş, “Bu konuda olduğu gibi diğer konularda da il merkezi ve ilçeler arasında yaşanan çıkar çatışmalarında tarafsızız. Böyle durumlarda hakkaniyet sınırlarını aşarak bir tarafta olmak gibi bir tutum içerisinde olmayı doğru bulmuyorum”

ÖĞRENCİLER DİKKATLİ OLSUN

ADÜ BESYO"nun Nazilli"ye taşınması konusunda hiç istenmeyen görüntüler ortaya çıktığına işaret eden Vali Coş, “Öğrencilerimizin birbiriyle tartışmasına varan olaylar yaşandı. "Kurt puslu havayı sever" misali, böyle ortamlardan faydalanmak isteyen art niyetli kişiler olabilir. Öğrencilerimizin gençliklerinden ve heyecanlarından istifade ederek olayı farklı boyutlara taşımak isteyebilirler. Gençlerimiz asla bu türlü tahriklere kapılmasın ve kendilerini kullandırmasınlar. Demokratik çerçevede, birbirlerini incitmeden ve toplumu da rahatsız etmeyecek bir şekilde tepkilerini ifade etsinler. Ben görüşmemde bunu öğrencilere de söyledim. Zaten bu nedenle çadır ve imza kampanyası taleplerini de geri çevirmedim”

DEVLETİN KURALLARI BELLİ

ADÜ BESYO"nun kapatılmadığı sadece taşınma yönünde alınmış bir karar olduğuna dikkat çeken Vali Coş, “Sayın Rektörümüzün bu konuda basiretli bir yönetim sergileyeceğine inanıyorum. Karar ADÜ Rektörlüğü"nün aldığı bir karar ve bu konuda yapılacaklara da onlar karar verecekler. Bu konuda bize şuana kadar her hangi bir talep gelmedi. Devletin kuralları belli ve bu çerçevede tepkilerin ifade edilmesi kabul edilebilir. Eğer bu konuda bize bir talep gelirse, bizde diğer her konuda olduğu gibi üzerimize düşen görevi yerine getiririz” şeklinde konuştu.