Yenipazar Karaçakal Yörüklerinin Tariş Camisi önünde halka açık düzenlenen geleneksel iftarına AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Yenipazar Kaymakamı Muhammed Sait Baytok, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf Kefalet Kurul Başkanı Necip Saraç, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle 2 bin civarında Yenipazarlı vatandaş katıldı.

Halka açık olarak binlerin katılımı düzenlenen iftar programı Yenipazar Yörüklerinin ve Yenipazarlıların katkıları ile kuruldu. Yenipazar'ın yanı sıra Aydın'ın birçok yerinden davetlilerin olduğu geniş katılımlı iftarda binlerce kişi aynı anda iftar yaptı, sokaklar kapandı, kadınlı erkekli çoluk çocuklu herkes aynı anda iftar duasına amin dedi. Yörüklerin Halil İbrahim Sofrası adını verdikleri geleneksel iftarların da herkesin kendi yemeğini kendi alması, herkesin gönüllü olarak iftar programında hizmet görmesi birçok katılımcının hayretler içinde kalmasına da neden oldu. Yenipazarlıların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren iftar programına bu yıl geçen yıla göre daha fazla katılımın olduğu gözlendi. İftar saati öncesi Yörüklerce indirilen hatim duaları okunurken, iftar duasını Yenipazar Müftüsü Şevket Bulut yaptı.

İftar programı sonrası kısa bir konuşma yapan Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke; “Bu yıl geleneksel iftarlarımızın altıncısını yapıyoruz. Öncelikle Halil İbrahim soframıza davet ettiğimiz ve davetimize icabet eden protokol üyelerimiz ve en önemlisi Yenipazarlı hemşerilerimize katılımları için teşekkür ediyorum. Bu sofra halkın sofrasıdır. Bunun için adını Halil İbrahim Sofrası koyduk. Bu iftar sofrası derneğimizin değil Yenipazar halkının kurduğu bir sofradır. Bu gelenek halkımız istediği sürece devam edecektir. Tüm ihtiyaçları onlar giderdiler. Gördüğünüz gibi kendileri pişirip kendileri yemeklerini aldılar ve yediler” dedi.

Kendilerinin dernek olarak sadece organizeyi üstlendiğini belirten Teke; “Bu bereketli mübarek ramazan ayında Halil İbrahim soframızda bizimle olan ve bizzat katılan değerli davetlilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum” diyerek katılımcılara tüm Yörükler adına teşekkür etti.