Bilindiği gibi; Aydın il merkezinde faaliyet gösteren servis araçları sayısının kontrol altına alınabilmesi için konuyu Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme alan meclis üyeleri Aydın Belediyesi Özel Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği"nin G bendinde değişiklik yapılmasını oy çokluğu ile kabul edilmişti. Yapılan değişiklik uyarınca P plakalı özel servis aracı çalıştırmak isteyen kişilerden ruhsat ücreti olarak alınan ücretin 287 YTL"den 10 bin YTL"ye çıkarılması ve Aydın Belediyesi"nin ruhsat alım-satım ve devir işlemlerinden ruhsat bedelinin 10"da birine isabet eden bin YTL"yi talep etmesi kararlaştırılmıştı. Tarafların itirazı ve konuyu adli mercilere intikal ettirmesi üzerine dosyaları inceleyen Aydın 1. İdare Mahkemesi, özel servis araçları sayısının kontrol altına alınması konusunda parasal bir zorunluluk getirilemeyeceği gerekçe göstererek yönetmeliğin iptal etti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Belediye Meclisi"nin ruhsat bedellerini yüksek tutarak il merkezinde faaliyet gösteren özel servis aracı sayısının belli bir rakamda kalmasını sağlamak için böyle bir karar aldığını söyledi. Ağustos ayında yapılan düzenleme ile P plakalı özel servis aracı ruhsat bedelinin 287 YTL"den 10 bin YTL"ye çıkarıldığını ve Aydın Belediyesi"nin ruhsat alım-satım ve devir işlemlerinden ruhsat bedelinin 10"da birine isabet eden bin YTL"yi talep etmesine karar verildiğini hatırlatan Ortekin, “Biz şehir içi taşımacılık faaliyetlerine belirli kıstas ve sınırlamalar getirilmesini istemiştik. Ancak konunu adli mercilere intikal ettirdi. Mahkemede şehiriçi taşımacılık faaliyetlerinin belirli bir maddi zorunluluk getirilerek sınırlandırılmasının uygun olmadığını ve böyle bir düzenleme yapılamayacağını gerekçe göstererek hazırlanan yönetmeliğin iptaline ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin görüşü ruhsat işlemlerine parasal zorunluluğun getirilemeyeceği yönünde. Bizimde bu noktadan sonra yapacak başka bir şeyimiz yok. Alınan karar ortada. Bizde aldığımız kararı düzelteceğiz” dedi.
Ağustos ayında kabul edilen yönetmeliğin iptal edildiğini ve konunun belediye meclisinde yeniden görüşüldüğünü kaydeden Ortekin, Aydın Belediyesi Özel Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği"nde özel servis araçları sayısının kontrol edilebilmesi için şehirdeki nüfus artışını göze alarak her yıl belirli oranlarda araç sayısının artırılması yönünde bir değişiklik yapıldığını sözlerine ekledi.