Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu Fenerbahçe'nin sezon başından beri aldığı kötü sonuçlar ve basında çıkan iddialarla ilgili soruları yanıtlıyor....

Asbaşkan Ali Koç, toplantıya şöyle başladı:

"Bugün aramızdaki iletişimle ilgili bir toplantı yapacağız. Yeni iletişim stratejimizi açıklamak istiyoruz. Bu konuda bir eksikliğimiz olduğunu biliyoruz...

Şampiyon olduğumuz senelerde de eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Kendi iç dünyamızda bu eleştirimizi yapıyorduk. Taraftar birinci ağızdan duyamadığı için rahatsız oluyordu. Fenerbahçe'nin kötü gidişinin basında farklı yer bulması; Fenerbahçe'deki istikrarır bozulmaya çalıştığı bir durumdaydık.

Futbol kaygan bir zemin. İki hafta önce Fenerbahçe için her şeyin bittiği söyleniyordu. Şimdi ezeli rakibimiz Galatasaray'ın arkasındayız. Burada en önemli nokta; Olumsuzlukları kısa vadede değerlendirmek istemiyoruz. Olumlu şeyleri de kısa vadede değerlendirmek istiyoruz. Kötü gidişte de hocayla devam etmeme gibi, oyuncularımıza ceza verme gibi bir düşüncemiz yok. Bunu buradan açıklamak istiyoruz. Hocamızla başladığımız düşünceler nelerse aynen devam ediyoruz.

Tabii ki hatasız kul olmaz. Yanlışlar düzeltilecek. Ama şu anda mutluyuz takımımız eski haleni dönmeye başladı.

Derbi hakemi için bir çalışmalar olacak m? Çünkü sert açıklamalar oluyor...

ŞEKİP MOSTUROĞLU: HATALARIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ

Bugüne kadar hiçbir hakem hatasını söylemedik. Bunu söylemememizin bir çok nedeni var. Bunlardan biri de kötü sonuçlardan sonra konuşmamaktı. Bu yüzden Bursaspor maçından sonra hakem ile ilgili bir açıklama yaptık.

Yöneticilerin güvenilirliğine inanıyoruz ama hatalırında düzeltilmesi ve cezalandırılması gerekiyor.

Hangi hoca gelirse gelsin sonuç farklı olmazdı dediniz. Peki Aragones bunu giderecek güçte değil mi?

ALİ KOÇ: 7 HAFTALIK SÜREÇ ELEŞTİRİ İÇİN ERKEN

Öncelikle ben şöyle demek istedim. 7 haftalık sürecin kısa bir süre olduğnu, eleştirilerin erken olduğunu belirtmek istedim. Aragones bu işin altından kalkabilir mi kalkamaz mı?.. Bunu cevaplamak haddime bile değil. İspanya'da neler yaptığı, bu zamana kadar geçmişte yaşadığı başarılar ortada... Elbette ki bunun altından kalkabilecek tecrübeye sahip.

Tribünlerde yaşanan bir gerginlik var?

ALİ KOÇ: TRİBÜNLERDE KAOS ORTAMI İSTEMİYORUZ

Yönetim olarak tribünlerdeki sorunları çözmek için belli kararlar aldık. Fenerbahçe'nin iç huzurunu bozmak için çabalar var. Biz bu zihniyetin sonuna kadar karşısında duracağız. Bazı arkadaşlar bu konuyu çok irdeleyerek çok ağır yazılar yazıyorlar. Bu tavırlarınız bu kaos ortamına hizmet etmek oluyor. Konu hiç de sizin anlattığınız gibi değil. Burada kendimizi de eleştiriyoruz. Bu konuyu çıkıp bizim açıklamamız gerekiyordu. Tek tip taraftar yaratma gibi bir olgumuz olmadı. Ancak tribünde kaos ortamımın olmaması için bu tür toplantıları yapacağız.
HÜRRİYET