Şu anda 3. lig 2. klasman grubunda mücadele eden ve yıllardır ekonomik sorunlardan bir türlü kurtulamayan Aydınsporlu yöneticiler şimdi de Maliye"den vergi borcu yazısı ile şok yaşıyor. Yaklaşık 200 kişiye gelen 30 bin ile 800 bin TL arasındaki vergi borcu nedeniyle hem eski hem de yeni yöneticiler çaresiz duruma düştü.
Edinilen bilgiye göre kulübün 2001 yılından bu güne biriken yaklaşık 1 milyon 150 bin TL vergi borcu, geçen dönem yapılandırılmayınca, 2001 yılından bu yana kulüpte yöneticilik yapan herkese vergi borcu çıktı. Vergi borcu çıkanlar arasında Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun"un da bulunduğu ileri sürülürken, kendilerine vergi cezası gelen yöneticiler birlikte avukat tutarak, vergi mahkemesine "red" davası açacaklarını belirttiler.


Dönemin teknik direktörlerinden Göksel Özdemir yaşanan bu olayın Aydınspor"u bitireceğini ve bundan sonra kimsenin Aydınspor"da görev yapmayı cesaret edemeyeceğini belirterek “Ben teknik direktör olarak takımın başındaydım. Kulübün vergi borcu yöneticilerden tahsil edilmeye çalışılırsa, bundan sonra kimseyi bu kulübe hizmet ettiremezsiniz. Aydınspor"un mutlaka yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Bu anlamda yerel yönetimin olaya el atması gerekir” dedi.


Kendisine yaklaşık 500 bin TL ceza gelen yöneticilerden Hüsnü Elbir ise, gelen vergi borcu rakamlarının da çok ilginç olduğunu, toplam borcun bölünmesi yerine herkese görev yaptığı dönemdeki borç miktarının tamamının gönderildiğini belirterek, “Kimsenin bu borcu ödemeye gücü yetmez. Bunun dışında bu sorun çözülmez ise bu saatten sonra kimse Aydınspor kulübünde yönetici olmak istemez” dedi.