Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaza ve elektriğe yapılan zammın ekmeğe, suya, giyime, üretimde sanayiye yansıyacağını belirterek, AK Parti iktidarını eleştirdi. AK Parti iktidarına “Sizin adalet ve kalkınma anlayışınız halkın üzerindeki yükü arttırarak, yandaşınız olan şirketlere destek sağlamak mıdır?” diye soran Tekin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün gerçekleşen bu zamlar cari açığı halkın üzerinden kapatma girişimidir. Bu çok net. AKP yönetiminin oluşturduğu cari açığın bedeli halka ödetilmektedir. Çözüm, halkın üzerindeki vergi yükünü arttırmak değil istihdam yaratmak, üretimde artış sağlamak, vergi yükünde de paylaşımda da adaleti sağlamak olmalıdır. Merkez Bankasının kasalarının dolmasının yolu, halkın cebinin boşalması değildir.

'İşimiz hizmet gücümüz millet' sloganındaki işiniz, yandaşlarınızı daha da zenginleştirerek hizmet etmek, gücünüzse halkın cebindeki üç kuruşa göz dikmek midir? Ağzınızdan düşürmediğiniz 'fakir fukara garip guraba' şimdi nerede ve ne durumdadır, haberiniz var mı?”

“Sıra halkın, yönetimi güncellemesindedir”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ÖTV'deki yeni düzenlemeler “güncelleme” tabirini kullandığını ifade eden Tekin, şöyle devam etti:

“Açılım, deyip terör çıkmazına mahkum ettiğiniz vatandaşlarımızı şimdi de 'güncelleme' tabiriyle daha da yoksulluğa mahkum etmek mi istiyorsunuz? Biz mi yanlış biliyoruz, 'güncelleme' iyiye ve doğruya yönelik olmaz mıydı? Yoksulluğun ve yolsuzluğun yeni adı güncelleme mi oldu? Sizin güncellemeleriniz neden yoksulluğa ve halkın üzerinde baskı oluşturmaya yönelik? Şunu bilin ki sıra halkın, yönetimi güncellemesindedir. Sayın Şimşek'in açıklaması yetmiyormuş gibi Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, 'Bu zamlar 74 milyonu kapsamıyor' diyerek ülkeden nasıl da bihaber olduğunu göstermiştir.”

Tekin, Türkiye'nin işsizlik, yoksulluk, insani gelişmişlikte geri kalmışlık, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yolsuzluk gibi onlarca sorunun kıskacında olduğunu savundu ve şunları kaydetti:

“AKP zihniyeti, bu sorunların çözümü yerine, halkın üzerindeki vergi yükü ve baskıyı nasıl arttırabileceğini düşünmektedir. Bu güncellemelerin sonu yoksulluğun sebebiyet verdiği toplumsal buhran ve şiddettir. Yapılan zamların hesabını yoksullaşan halkımıza, yoksulluğun kıskacında sindirilen vatandaşlarımıza nasıl vereceksiniz?
Şunu bilin ki, bu ülke ve vatandaşları sahipsiz değildir? Dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partisi yapılan tüm yanlış ve adaletsizliklerin karşısındadır.” (AA)