Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li olan Büyükşehir ve 46 il belediye başkanından yola devam edecekleri, Pazar günü açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Ankara da açıklanabilir'' dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ''Yüksek yargı organları arasında yaşanan tartışmanın seçimlere gölge düşürüp düşürmediği'' yönündeki bir soru üzerine, ''Ben herhangi bir gölge düştüğü kanaatinde değilim'' yanıtını verdi.

AK Parti'nin şu anda yoğun bir şekilde seçime hazırlık çalışmalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, şu anda aday adaylarının müracaatlarını aldıklarını, ay sonuna kadar bu müracaatları kabul edeceklerini söyledi.

AK Parti'li olan belediyelerle ilgili performans değerlendirmesi de yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu değerlendirmelerini gerek temayül yoklamaları gerek kamuoyu araştırmaları ve milletvekilleri ile sürdürdüklerini kaydetti. Büyükşehirlerden 5 tanesini kamuoyuna ilan ettiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Bu hafta sonu Pazar günü Ankara'da Altındağ Kapalı Spor Salonunda fevkalade bir durum olmazsa, gerek mevcut Büyükşehir belediye başkanlarımızdan beraber devam edeceklerimizin bir kısmını açıklayacağız. 46 il belediye başkanlarımızdan da yine devam edeceklerimizi açıklayacağız'' diye konuştu.

-''KOLTUK İLANİHAYE DEĞİL''-

Bazı gazetelerde adaylarla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren Erdoğan, mevcut belediye başkanlarına da 'koltuk ilanihaye değil' diye seslendi.

Erdoğan, şöyle dedi:

''Gazetelerde, 'Şunlarla yol ayrıldı, bunlarla yol ayrıldı' gibi yalan yanlış şeyler çıkıyor. Tabi 'Atıyorum' diyor. 'Tutarsa olur' diyor. 'Tutmazsa bahtıma' diyor. Bunlar yanlış şeyler. Biz kılı kırk yararak devam ediyoruz. Bütün buradaki arzumuz şudur, gerçekten belediyecilik sadece hizmet değildir, aynı zamanda gönül işidir. Halkın gönlünü kazanmaktır. Bütün bunları etraflıca değerlendiriyoruz. Bir belediye başkanı olan arkadaşımız da ilanihaye belediye başkanlığında kalacak diye bir şey yok. Bir milletvekili olan arkadaşımız ilanihaye milletvekilliğinde kalacak diye bir şey yok. Bu konuda tüm arkadaşlarımız bir genel yaklaşım içinde olmalı. 'Bundan sonra eğer beni genel merkezim bu işe uygun görmüyorsa, bırakabilirim' demeli. 'Ama ben tekrar burada yoluma devam etmeliyim' gibi bir anlayış da bana göre doğru değil.''

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Hafta sonu Ankara'yı da açıklayacak mısınız?'' sorusuna, ''Açıklanabilir'' yanıtını verdi.