Söke'den Didim yol kavşağına kadar uzanan 30 kilometrelik yolun her iki kenarında sulama kanalların bulunması nedeniyle bu yol “Dünya'nın en uzun köprüsü” olarak adlandırılıyor. Yine Sökeli çiftçiler pamuklarını Güllübahçe ve Söke'ye taşımak için Milet, Prine ve Didim'e bağlantı oluşturan turizm yolunu kullanıyorlar. Yol standart dışı olduğu içinde bir kamyonla, bir otomobil yan yana geçemiyor. Hal böyle olunca da yolda kazalar meydana geliyor.
Söke'den Didim yol ayrımına kadar uzanan 30 kilometrelik yolun her iki kenarında da pamuk tarlalarının bulunduğuna dikkat çeken Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örmek; hem çiftçileri, hem de bu yolu kullanacak sürücüleri uyararak, “Çiftçilerimiz hasat ettikleri pamukları tüccara ya da TARİŞ'e ulaştırmak için Söke-Bodrum yolunu kullanacaklar. Bu nedenle yolda büyük bir yoğunluk yaşanacak. Biz her şeyden önce pamuk naklinin yapılacağı römorkların ışık tertibatlarının gözde geçirilmesini istiyoruz. Gecede bu yolda yoğunluk yaşanacağını göz önünde bulunduracak olursak, her şeyden önce mutlaka reflektörler takılmalı. Yine sinyal ışıkları elden geçirilmeli” dedi.
Tuzburgazı Köyü Muhtarı İhsan Kocagöbek de, pamuk hasadı yaparken tarlasına gelen Fransız turist çiftti örnek göstererek, “Pamuk tarlasında hasat yapıldığını gören Fransız çift bisikletlerinden inerek tarlada hem kamera çekimi, hem de fotoğraf çekimi yaptılar. Fransız çift tarladan pamuk toplayarak, hatıra olarak yanlarına aldılar. Hasatla birlikte bu yolda büyük bir yoğunluk yaşanacak. Eski Didim yolunda sürekli yoğunluk yaşanıyor. Turistlerde bu yolu kullanıyor. Karayollarına defalarca müracaat etmemize rağmen maalesef yolda genişletilme çalışması yapılmadı. Biz sizlerin aracılığıyla bir kez daha karayollarına çağrıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.