Aydın’da geçtiğimiz Pazar günü şiddetli yağışta metrekareye 43 kilogram yağmur düşmüş; bu yağışta en büyük hasarı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi görmüştü. Yaşanan baskında eksi 2 ve eski 1’inci katı sularla dolan hastanede kesintisiz güç kaynağı, elektrik ana dağıtım trafoları ve kazan dairesinin tamamı ile laboratuarın bir bölümü kullanılamaz gale gelmişti. Elektriklerin kesilmesiyle hizmet dışı kalan hastanede bulunan 150 yatan hasta ve personel diğer sağlık kuruluşlarına nakledilmişti.

SEL ACİLDEN DEĞİL YOLDAN GELMİŞ
Yaşanan sel felaketinin ardından Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yeniden hizmet verir hale getirilmesi için çalışmalar devam ederken; sel baskının ardından ortaya atılan iddialar bugün farklı bir boyut kazandı.

Aydın Belediyesi yetkilileri ve CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, hastanedeki zararın yanlış yer ve proje seçimi nedeniyle oluştuğunu iddia etmiş; CHP İl Başkanı Kalınomuz sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını öne sürmüştü. Aydın Belediyesi’nden yapılan açıklamada baskının alt yapı sorunundan değil; yağış sonrası suların içeri girdiği Acil Servis için yanlış yer seçilmesinin neden olduğu ileri sürülmüştü.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde zarara yol açan sel baskınından önce ve sonrasında kayıtta olan güvenlik kameraları, sel sularının hastaneye nasıl ulaştığını saniye saniye kaydetti. Yağıştan önce ve yağış anında kayıtta olan kameralar, elektrikler kesilip devre dışı kalıncaya kadar yaşanan felaketi görüntülemeye devam etti.

Gök gürültüsünün ardından başlayan etkili yağış ile birlikte hastanenin batı cephesinden geçen caddenin yavaş yavaş dolmaya başladığı ve dakikalar sonra Aydın-İzmir karayolundan da gelen sularla birlikte göle dönen caddeden taşan suların otopark, yemekhane ve yangın çıkışından hastaneye dolduğu görüntülere yansıdı. Sel baskının başlamasının ardından uzun bir süre baskına her hangi bir müdahale edilmediği ve uzun bir gecikmenin ardından baskına müdahale edildiği de kameralar tarafından kaydedildi.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile birlikte bölgedeki bir çok evinde sular altına kaldığına işaret eden çevre sakinleri, taşkına neden olan rögarın genişletilmesi için daha önceden de defalarca belediyeye müracaat ettiklerini ancak bugün kadar her hangi bir gelişme kaydedilemediğini savundu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu...