Başbakan Tayyip Erdoğan 13 askerin şehit edilmesi haberini İstanbul’a gitmek üzere havaalanına giderken arabasında öğrendi.
 
Erdoğan, haberi alır almaz yolunu değiştirerek, geldiği Başbakanlık Merkez Bina’da terör zirvesi topladı.
 
Erdoğan, zirve sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir” dedi.
 
Haritayla geldi
 
Saat 18.00’de başlayan toplantıya ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan geldi. Fidan’ın ardından sırasıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel geldi. Özel’in toplantıya elinde haritalarla gelmesi dikkat çekti. Toplantıya Başbakanlığa Erdoğan’dan önce gelen Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdür Vekili Fahrettin Demirer katıldı.
 
Toplantının ardından Başbakanlık Basın Merkezi Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamasını yayınladı. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: “Diyarbakır’da teröristlere karşı yürütülen operasyonda 13 askerimizin şehit düşmesi ve 7 askerimizin yaralanması milletçe hepimizde derin bir teessür ve üzüntüye neden olmuştur. Gece-gündüz mücadele veren güvenlik güçlerimizin fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir.
 
Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir.”