Projeye göre, tapulu arazilerden geçen yolun terkler ve Turizm Bakanlığının projelendirmesine göre yapılan çalışmalar sonucunda, ortaya çıkan durum, Akbük Belediyesinin yol çalışmasında zorlaştıracak.

Beldede yaşanan yol sorunu hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı yolların gelişigüzel yapıldığına dikkat çekerek, “Görüldüğü üzere yollar projesinde belirtilen yerinde değil. Yol yapılmış fakat gelişi güzel, insanların mülkiyetinde ve tapusunda olan yerlerden geçirilmiş. Elektrik kurumuna ait direk ve trafolar yanlış yerlerde. Yol kimi yerde yukardan kimi yerde aşağıdan geçerek, insanların tapulu arazilerine girilmiş” dedi.

22 Ocak 2010 Cuma günü projesi ve çalışmaları biten yolun gerçek projesinde ve çalışmalar sonucunda yapılan etüdü yerinde incelemeye çıkan Başkan Sandalcı, “Görüldüğü üzere yollar projesinde belirtilen yerinde değil. Yol yapılmış fakat gelişi güzel, insanların mülkiyetinde ve tapusunda olan yerlerden geçirilmiş. Elektrik kurumuna ait direk ve trafolar yanlış yerlerde. Yol kimi yerde yukardan kimi yerde aşağıdan geçerek, insanların tapulu arazilerine girilmiş. Turizm Bakanlığının onaylamış olduğu güzergâhına getirmek durumundayız. Oldukça masraflı ve bir o kadar da, trafikte halkımıza rahatsızlık verecek olan çalışmalar gerektiren bir yapım süreci başlayacak. Bir kısım art niyetli insanlar tarafından çeşitli dedi kodu niteliğinde konuşmalar üretilip, halkın bakış açısını değiştirmek istiyorlar. Mevcut yollar ve bu güne kadar çizilen projelerin hiçbiri Bakanlıktan onay almamıştır. Bakanlıktan onay alan yollar 15 metre olarak onayladığı projelerdir, fakat yapılan yollar projesinde belirtilen yerde değildir. Hiçbir zaman 30 metrelik bir yol proje onayı bulunmamaktadır. Ellerinde dolaşarak gösterdikleri projeler Akbük"e ait bir proje değil ve Bakanlık onayı bulunmayan proje. Biz Turizm Bakanlığının onaylamış olduğu şekilde projelendirmelerimizi yaptık. Yapım için gerekli finansmanı sağlayabilmek adına çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi devam ettirmekteyiz. Yakın zamanda finansman sağlandığında, proje uygulamasına geçilecektir. Bu uygulama sırasında vatandaşlarımızdan gerek terkler ve gerekse verilen rahatsızlıklardan dolayı anlayışlı davranmalarını. Yapılan her şeyin Akbük için, Akbükte yaşayanlar ve yaşamak isteyenler için olduğunu unutmayın. Amacımız Daha Modern ve yaşanası bir Akbük yaratmaktır” diye konuştu./iha