AYDINPOST HABER SERVİSİ-Yol-İş Sendikası’nın 21-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara’da yapılan olağan genel kurulunda Ocak 2010’dan bu yana Yol-İş Denetleme Kurulu Üyesi olan İsmail Evran’ı ne yönetim kuruluna, ne de diğer organlara almadı. Evran’ın ayrıa mevcut denetim kurulu üyeliğinden de alındığı bildirildi.
 
Yol-İş Genel Merkezi bu kararı alırken, Evran’ın Yol-İş Sendikası’na zarar veren, keyfi uygulama ve sendikanın imajını zedeleyen hareketlerinin etkili olduğu öne sürülüyor.
 
Muhaliflere ihraç istemi
Öte yandan Nisan 2010’da yapılan iş yeri sendika seçimlerinde İsmail Evran’ın listesi genel merkezin desteği ile sadece 5 oy ile işyerinde seçimi kazanabilmişti. Bundan sonra Evran’ın ilk işi kendine muhalif üyeleri ihraç girişimi olmuştu. Talep ise Genel Merkez’den geri çevrilmişti. Bu konuda Genel Merkez yönetimi, Evran’ı birkaç defa uyardığı ve Evran’ın istediği üyelerin ihraçlarını yapmadığı kamuoyuna yansımıştı.
 
Torba Yasa konusu
 
6111 Sayılı yasa ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İşçi İhtiyacı İl Özel İdarelerinde çalışan ihtiyaç fazlası işçilerden karşılanır denmesine rağmne, Yol-İş Başkanı Evran, sırf hükümetin icraatlarını kötüleme adına bu olayı çarpıtarak ihtiyaç fazlası değil, norm kadro fazlası diyerek 126 kişiyi huzursuz etmişti.
 
 
Bardağı hangi olay taşırdı?
 
İsmail Evran, hiçbir yetkisi olmadığı halde Yol-İş Sendikası 28 bin üyesi ile CHP’yi destekliyor diye beyanatıyla dikkat çekti. Gelişmeler, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar tarafından yalanlanınca Evran için süreç başladı.
 
Konuyla ilgili görüşlerini belirten işçiler, “Şube Başkanı Evran sendikacılık dışında her işi yapıyor. Sadece sendikacılık yapmıyor. Ayrıca işverenimiz ve başta Sayın Valimiz ile de arası açık. Siyasi iktidar ile arası açık. Öyle olunca işçi arkadaşların sorunlarını nasıl ve kiminle çözecek merak ediyoruz. Kendi hatalarını yarın ileride bizler ödeyeceğiz. Bu böyle gitmez” diye konuştu.
     
İstifa konusu
 
Tüm bu olaylardan sonra Evran’ın ani bir karar ile istifa edebileceği ve bu konuda karar aşamasında olduğu da gelen bilgiler arasında.